dinsdag 16 juli 2024

2021 Suzuki GSX-R1000R in MotoGP-kleurstelling!

Suzuki toont drie nieuwe kleuren voor de 2021 GSX-R1000R. De Supersport wordt leverbaar in twee verschillende zwarte varianten én in de MotoGP-kleurstelling, de kampioenskleuren zilvergrijs met blauw!

De kleurencombinatie van de eerste Suzuki waarmee Suzuki deelnam aan motorraces is zilvergrijs met blauw. Ter ere van het honderdjarig bestaan van Suzuki kwamen die kleuren dit jaar terug op de MotoGP-motoren van Álex Rins en Joan Mir. Na de race in Valencia zijn het ook de kampioenskleuren van 2020, toen Joan Mir gekroond werd tot MotoGP-kampioen en Team Suzuki Ecstar als beste team.

Dit najaar wordt ook de Suzuki GSX-R1000R in de MotoGP-kleurstelling geleverd. Met zijn 202 pk sterke 999 cc viercilinder, variabele kleptiming, variabele inlaatkelken, tienvoudig instelbare Motion Track TCS, Launch Control, Quickshifter, Ride-by-Wire en een variabele SET-alpha uitlaatspruitstuk-configuratie, is het niet alleen de allersterkste GSX-R die er ooit is gemaakt, maar ook de meest geavanceerde. De Suzuki GSX-R1000R heeft niet voor niets meerdere prijzen in de wacht gesleept.

Zwart met goud

Naast de zilvergrijs met blauwe 2021 Suzuki GSX-R1000R komen er ook twee zwarte varianten. De eerste is volledig matzwart, met hoogglans zwarte letters. Ook staat hij op opvallende gouden wielen, die samen met de goudkleurige Showa BFF-voorvork voor het nodige contrast zorgen.

Zwart met oranje

Dezelfde goudkleurige Showa-voorvork wordt gecombineerd met een in het oog springende oranje striping op de tweede zwarte variant van de GSX-R1000R. Bij deze versie zijn de letters SUZUKI wit, waarmee ze direct

Multitest: BMW F850GS, Honda Africa Twin, Suzuki V-Strom, Triumph Tiger 900opvallen.

Meer wijzigingen voor 2021 Suzuki GSX-R1000R

De 2021 Suzuki GSX-R1000R krijgt ook een aantal technische updates. Zo beschikt de motor nu over een zwarte uitlaat, verstelbare swingarm, met staal omvlochten remleidingen en staat-ie op Bridgestone Racing Street RS11-banden. De eerste exemplaren van de GSX-R1000R in de nieuwe kleurstellingen zijn beschikbaar vanaf december. Prijzen worden later bekendgemaakt.

Suzuki GSX-R1000R MotoGP-kleurstelling
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen