Kymco introduceert 26 november een elektrische motorscooter

Een door Kymco geplaatste teaser video kondigt de komst aan van een nieuwe elektrische motorscooter met sportieve, moderne lijnen, volledige LED-koplampen en kleurendashboard. De officiële presentatie vindt plaats op 26 november.

Op 26 november 2020 introduceert Kymco haar nieuwe producten voor 2021. Wat kunnen we verwachten? Kymco schroeft de spannig op met een teaser video die de komst aankondigt van nieuwe motorscooter. Het nieuwe model heeft gelijkenissen met de Honda X-ADV, de motorscooter die je uitdaagt ook naast het asfalt te rijden. Dat Kymco de eerste is die ook een graantje mee wil snoepen van dit ‘ADV-scooter’-segment is niet vreemd. Dit segment levert behoorlijk wat profijt op. Een tweede video laat iets zien dat op een driewielige scooter lijkt. Zowel de ‘ADV-scooter’ als de driewieler zijn ontwikkeld op basis van de AK 550, met zijn horizontaal liggende 550 cc tweecilinder.

Kymco elektrische motorscooter

En nu heeft Kymco een nieuwe video uitgebracht. Die onthult de komst van een elektrisch voertuig, maar helaas is dit niet de futuristische, groene RevoNex. Van wat je ziet, lijkt het meer op een maxi-scooter. We zeggen dit omdat je het silhouet van een voertuig met beenruimte ziet en niet de lijnen van een sportfiets. Kymco’s nieuwe elektrische motorscooter heeft dan een riemaandrijving, volledige led-koplampen met een sportief design en een full colour dashboard. Er zijn verschillende mappings om het karakter van de Kymco elektrische motorscooter aan te passen en er is Bluetooth voor connectie met verschillende apparaten. De accu’s liggen onder het chassis, om het zwaartepunt van het voertuig zo laag mogelijk te houden.

We hoeven alleen maar te wachten tot 26 november om meer te weten te komen over de nieuwe Kymco 2021 modellen. Op deze zal ook de elektrische motorscooter worden gepresenteerd.

Damon Hypersport SE & SX: een elektrische motor voor iedereen

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?