Royal Enfield: vier nieuwe modellen per jaar

Royal Enfield wil haar positie versterken op zowel de Indiase als de buitenlandse markt door het aanbod uit te breiden. Dit doen ze door 28 modellen in de komende zeven jaar te introduceren. De meeste modellen zijn van de lichte en middelzware categorie. En er is ook een elektrische motor bij.

Royal Enfield heeft na een lange dracht onlangs de Meteor 350-cruiser (in drie varianten: Fireball, Stellar en Supernova) gepresenteerd, maar de motorfabriek uit Chennai wil het hier niet bij laten. De komende zeven jaar wordt het aanbod uitgebreid met 28 nieuwe modellen. De meeste daarvan zullen modellenzijn met een inhoud van 350-650cc.

Het eerste model verschijnt volgend jaar al. Het zal zijn gebaseerd op de Meteor 350 en het wordt de opvolger zijn van de Classic 350. Dan staat er een heel nieuwe generatie op stapel, met modellen als de Bullet 350, Electra 350 en de Cruiser 650. Wat te denken van de Himalayan 650.  En in 2023 verschijnt de Classic Electric.

Nieuwe fabrieken

Over de toekomstige projecten van Royal Enfield gesproken, bevestigde de CEO Vinod K. Dasari dat het bedrijf een zevenjarenplan heeft, met gemiddeld één nieuw product per kwartaal om zijn positie op de nationale en internationale markten te versterken. Royal Enfield heeft onlangs een nieuwe productiefaciliteit in Buenos Aires, Argentinië, opgestart. Dit is de grootste fabriek van Royal Enfield buiten India. Royal Enfield zal naar verwachting in de komende 6-12 maanden ook een nieuwe fabriek in Thailand opstarten, gevolgd door een fabriek in Brazilië in de toekomst.

2021 Royal Enfield Meteor 350 gepresenteerd

Alle nieuwe Royal Enfield modellen, zei Dasari, zullen lichte en middelzware met modellen zijn tussen 250 en 750 cc. Dasari gaf geen details over de investering voor de nieuwe modellen, maar voegde eraan toe dat de lancering van een volledig elektrische Royal Enfield op basis van het Classic-platform in 2023 wordt verwacht.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?