dinsdag 16 juli 2024

2022 Aprilia RS 660 Limited Edition en Tuono 660 Factory

De Aprilia RS 660 domineerde de MotoAmerica Twin Cup 2021, en de hoge heren in Noale zijn er zo trots op dat ze het kampioenschap vieren met de uitgifte van een limited-edition model. Deze speciale oplage van 1.500 stuks is duidelijk herkenbaar aan de speciale graphics, geïnspireerd op Old Glory.

Op technisch gebied krijgt de motor een grotere kuip voor een betere aerodynamica, een monozadel met een kap in race-stijl, en een speciale versie van Aprilia’s quickshifter waarmee rijders eenvoudig de schakelvolgorde naar eigen voorkeur kunnen instellen. Er zijn geen speciale onderdelen nodig om van standaard naar GP-schakeling over te schakelen.

Meer substantieel is de opgewaardeerde 660 Tuono in zijn nieuwe Factory Edition-gedaante. De motor blijft ongewijzigd, met een geclaimde 100 pk en 57 Nm koppel, maar het toch al uitstekende chassis van de motor is verder verfijnd. Aan de voorkant zit nu een 41mm Kayaba voorvork, volledig instelbaar voor compressie, rebound en preload. Hetzelfde geldt voor de nieuwe Sachs-achterschokdemper, die is voorzien van een apart reservoir met gecomprimeerde stikstof.

2022 Kawasaki Ninja H2 SX, snelle Sports Tourer met radar

Een lithium-ion accu vervangt de standaard lood-zuur eenheid, wat een gewichtsbesparing van 4,4 kilo oplevert en de vermogen-gewichtsverhouding van de kleine Tuono nog verder verbetert. Een 16-tands voortandwiel (één minder dan de standaard Tuono) betekent een levendigere eindoverbrenging en verbeterde respons van de 270 graden parallelltwin.

Het elektronische pakket is een van de meest geavanceerde in zijn klasse, met een standaard zes-assig IMU (een optie van zo’n 200 euro op de standaard Tuono 660) dat alle belangrijke rij- en veiligheidsfuncties regelt, waaronder bochten-ABS, tractiecontrole, wheelie control en vijf rijmodi, drie voor op de weg en twee voor op het circuit. De adaptieve led-koplampen, die Aprila ‘Bending Lights’ noemt, voegen een laatste high-end touch toe en zorgen voor veiliger rijden in de nacht.

Prijs en beschikbaarheid nog niet bevestigd. Voor meer details, bezoek de Aprilia website.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen