woensdag 7 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

2022 Ducati Multistrada V2: nieuwe naam en kleine verbeteringen

Ducati heeft de eerste van zes nieuwe of vernieuwde motorfietsen onthuld. Ze worden bijgezet in het assortiment van 2022. Het productoffensief begint met het herontwerpen van de veelzijdige Multistrada, met een nieuwe naam, extra comfort en veiligheidsfuncties en een lichter blok.

Nu de Multistrada de toevoeging V2 heeft gekregen, valt de adventure bike in lijn met Ducati’s filosofie van het continu verbeteren van haar producten. De naam duidt op een evolutie van de 937cc-Testastretta V-twin van de Multistrada 950 die 113 pk ontwikkelt. Het is uitgerust met nieuwe drijfstangen, een acht-schijfs hydraulische koppeling en een vernieuwde versnellingsbak ontworpen om nauwkeuriger te schakelen. Ducati merkt ook op dat het herziene motorblok ongeveer twee kilo lichter is dan de twin die hij vervangt, waardoor de V2 in z’n totaal ongeveer 5 kilo minder weegt dan zijn voorganger.

Een van de grootste veranderingen voor 2022 is de toevoeging van een tweede uitrustingsniveau genaamd S. Het is een meer luxe variant die profiteert van een elektronisch Skyhooh-veersysteem, led-koplampen, cruise control, een quick-shift systeem, en een 5-inch tft-display, naast andere functies. Beide varianten van de V2 zijn uitgerust met een lange lijst rijhulpsystemen. Berijders kunnen rekenen op bochten-ABS, hill start control, tractiecontrole en rijmodi met vier beschikbare profielen.

Ducati belooft Ducati DesertX adventure in december!

Verschillende andere kleine, maar belangrijke veranderingen onderscheiden de V2 van de 950. Zo heeft Ducati de zithoogte verlaagd om de Multistrada toegankelijker te maken voor kortere rijders en heeft het voetsteunen van de Multistrada V4 geïnstalleerd om langere rijders meer beenruimte te geven.

Ducati dealers zullen de 2022 Multistrada V2 vanaf half november ontvangen. Prijs in Nederland vanaf € 16.990,-, België € 14.790,-. Vooruitkijkend zal Ducati tussen oktober en december 2021 nog vijf nieuwe modellen uitbrengen, waaronder de langverwachte rally-geïnspireerde DesertX.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen