dinsdag 19 maart 2024

Ducati belooft Ducati DesertX adventure in december!

Terug in 2019, voordat iemand ooit van COVID-19 had gehoord, floepte Ducati er een zeer cool ogende concept uit voor het showcircuit, de Scrambler Desert X. Deze full-sized ADV-motorfiets was gestyled als een midden jaren ’80 of begin jaren ’90 Dakar-racer, zonder de Marlboro reclames op de zijkant. Spierkracht werd geleverd door de Ducati L-twin van de Scrambler 1100.

Het concept kreeg veel positieve reacties, maar werd nooit in productie genomen. In plaats daarvan zien we een nieuwe versie die werd afgetrapt in een teasercampagne, De naam: simpelweg DesertX. De carrosserie lijkt op het originele Scrambler Desert X-concept, maar mechanisch komt er een update. Hier is wat de website van Ducati zegt:

‘De Ducati DesertX is Ducati’s nieuwe Adventure motor, ontworpen om geweldige off-road-capaciteiten te bieden dankzij een geheel nieuw chassis met een 21″ voorwiel, ontworpen rond het vloeistofgekoelde 937cc Testastretta motor.’

Ducati Streetfighter V2 en Multistrada Pikes Peak gespot?

Ducati belooft elke twee weken, vanaf 30 september, een sneak peek van de nieuwe motor tot de release op 9 december. De prijs en verkrijgbaarheid van de Ducati DesertX zijn nog onbekend, maar we verwachten de motor zeker beschikbaar te zien voor het rijseizoen van 2022.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen