Ducati belooft Ducati DesertX adventure in december!

Terug in 2019, voordat iemand ooit van COVID-19 had gehoord, floepte Ducati er een zeer cool ogende concept uit voor het showcircuit, de Scrambler Desert X. Deze full-sized ADV-motorfiets was gestyled als een midden jaren ’80 of begin jaren ’90 Dakar-racer, zonder de Marlboro reclames op de zijkant. Spierkracht werd geleverd door de Ducati L-twin van de Scrambler 1100.

Het concept kreeg veel positieve reacties, maar werd nooit in productie genomen. In plaats daarvan zien we een nieuwe versie die werd afgetrapt in een teasercampagne, De naam: simpelweg DesertX. De carrosserie lijkt op het originele Scrambler Desert X-concept, maar mechanisch komt er een update. Hier is wat de website van Ducati zegt:

‘De Ducati DesertX is Ducati’s nieuwe Adventure motor, ontworpen om geweldige off-road-capaciteiten te bieden dankzij een geheel nieuw chassis met een 21″ voorwiel, ontworpen rond het vloeistofgekoelde 937cc Testastretta motor.’

Ducati Streetfighter V2 en Multistrada Pikes Peak gespot?

Ducati belooft elke twee weken, vanaf 30 september, een sneak peek van de nieuwe motor tot de release op 9 december. De prijs en verkrijgbaarheid van de Ducati DesertX zijn nog onbekend, maar we verwachten de motor zeker beschikbaar te zien voor het rijseizoen van 2022.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?