zondag 21 april 2024

2023 BMW R 1300 GS gefilmd tijdens test op de openbare weg

Helaas is er nog weinig bekend over de 2023 BMW R 1300 GS. Maar uit deze video vinden we echter enige bevestiging en wat nieuws!

In het voorjaar hadden we al het over de nieuwe BMW R 1300 GS, vandaag komt er een nieuwe video binnen. We weten nog niets, temeer omdat BMW niet aanwezig zal zijn op de EICMA 2022. Wat we wel weten? Weinig, heel weinig. Wat we voor nu weten is wat we zien op deze video, waar de nieuwe generatie Gelände/Strasse voor het eerst werd gefilmd tijdens ontwikkelingstesten op de openbare weg.

Natuurlijk is de motor goed gecamoufleerd, om degenen die hem zien in verwarring te brengen. De voorste snavel is zo goed bedekt dat-ie moeilijk te onderscheiden is, maar je kan niet anders opmerken dan de koplamp anders is dan de huidige. Deze is centraal geplaatst en brengt een nieuwe functie met zich mee: het radarsysteem waarmee de volgende GS als optie met adaptieve cruisecontrol komt. Ook het blok is veranderd, met nieuwe cilinderkoppen. Het is natuurlijk nog steeds een boxermotor, maar door de plastic kappen is niets zichtbaar.

Hoe verander je een BMW-boxer in een elektrische retro-classic?

We noemen het de BMW R 1300 GS, maar dat is een aanname, net als het vermogen, dat zowel 150 als 160 pk zou kunnen aantikken. Als je dan goed kijkt, lijkt de Telelever er nog te zijn.

Ook zie je de witte schokbreker. En ook anders zijn de vijfspaaksvelgen en de set radiaal gemonteerde remklauwen, anders dan de huidige. Alles lijkt klaar voor het debuut, maar wordt dat voor of na de EICMA 2022?

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen