dinsdag 25 juni 2024

2023 Honda Hornet, een hersenspinsel uit Amerika

Honda beloofde op de Motorshow van Milaan dat de Hornet in 2023 het levenslicht zal zien. Die mededeling was voor veel motorrijders een boodschap w`aar ze blij van werden. De Hornet is een motor waarnaar veel fans van naked bikes uitkijken. Het middenklasse model had in de jaren 1990-2000 een ultramodern design en werd aangedreven door een motor die graag hoge toeren maakte. De video die nou eenmaal bij zo’n mededeling hoort, was voldoende om de verbeelding te prikkelen.

Marathonmotor: Honda CBX-B

Al in 2017, toen de geruchten over een heruitgave van de Hornet 600 voor het eerst de ronde begonnen te doen, verschenen er min of meer geloofwaardige renderings. Velen kwamen uit de computers van het Japanse Young Machine. Maar ook in de USA is het Mich Superbike die een voorschot neemt. Zijn renderings zijn geïnspireerd door de 3D-beelden uit de officiële Honda-video en verwijzen in zekere zin naar en van de laatst geproduceerde modellen.

Renderings van Young Machine.

Volgens Mich wordt het een moderne streetfighter met hoekige lijnen, aerodynamische vleugels rond de radiator en in het tankgedeelte en met de uitlaatdemper in de kont. Het blok wordt een nieuwe 750cc-paralleltwin met turbo, die geen verwantschap heeft met het blok van de huidige NC750 en 1100 Africa Twin.

Vergeet net dat dit pure interpretaties zijn gebaseerd op zeer weinig informatie. En daarvan zullen we de komende tijd meer zien.

Een eerdere poging van Mich Superbike.
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen