vrijdag 3 februari 2023

Marco Simoncelli, z’n levensverhaal op 28 en 29 december in de bioscoop

Op 28 en 29 december kun je in een 40-tal bioscopen in Italië de documentaire SIC zien. Hierin wordt het verhaal verteld van een coureur uit Coriano aan de hand van de herinneringen van zijn vader, vriendin en vrienden. De Sky-documentaire is geproduceerd door Sky, Fremantle Italy en Mowe.

Tien jaar geleden – 23 oktober 2011 – verongelukte Marco Simoncelli op het circuit van Sepang. De coureur was enorm populair en had/heeft ook in Nederland fans. Daarom is het te hopen dat de documentaire ooit ook wordt uitgezonden op een van de Nederlandse streamings-platforms.

Om hem te herdenken zal op 28 en 29 december SIC, de originele Sky-documentaire werd geproduceerd door Sky, Fremantle Italy en Mowe. De distributie is in handen van Nexo Digital, die ook een overzicht heeft van de bioscopen waar de documentaire draait. Dus mocht je in Italië zijn en je bent de taal machtig…

Marco Simoncelli, tien jaar later: onze herinneringen aan Super Sic

De documentaire werd geregisseerd door Alice Filippi en vertelt het verhaal van het leven van de kampioen uit Coriano, vanaf het moment dat hij als kind zijn eerste meters reed op minimoto’s. Het levensverhaal wordt verteld door zijn vader Paolo, die hem in de paddock volgde als zijn schaduw, zijn vriendin Kate Fretti, zijn vrienden Valentino Rossi en Mattia Pasini en vele andere persoonlijkheden uit de wereld van de motorsport. De originele soundtrack van SIC is van Mokadelic, bekend van onder meer de muziek voor de serie Gomorra (Netflix).

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen