maandag 24 juni 2024

2024 Moto Guzzi V100 Stelvio: nieuwe spionagebeelden tonen spannende details

De nieuwe Moto Guzzi V100 Stelvio staat op het punt om te verschijnen! Als een historische naam voor het merk uit Mandello, is de Stelvio 2024 gebaseerd op het technische platform van de V100 Mandello, maar onderscheidt zich door een meer offroad-gerichte instelling met tubeless wielen en verhoogde ophanging. Haar terugkeer werd aangekondigd tijdens Eicma 2022 door het merk zelf, maar zonder specifieke timing. Enkele maanden geleden werden de eerste exemplaren van de Moto Guzzi V100 Stelvio al gefotografeerd op de weg! Deze spionagefoto’s waren afkomstig uit Noale, de stad waar Aprilia gevestigd is en waar doorgaans de nieuwe modellen van de Piaggio Group worden getest.

Onthult Moto Guzzi de nieuwe Stelvio voor eind 2023?

Meer details vorige maand

Vorig maand vonden we online nieuwe foto’s van de V100 Stelvio, die ons een beter zicht gaven op enkele details van de motorfiets. Het meest opvallende nieuws is de introductie van radar in de voorkant, die zal worden gebruikt om een reeks nieuwe elektronische hulpmiddelen te beheren, zoals adaptieve cruisecontrol en een waarschuwingssysteem voor gevaar of zelfs noodremmen. Ook de aanwezigheid van een achterste radar, geplaatst tussen het nummerbord en de achterste subframe, is bevestigd. Dit tweede apparaat zal de bestuurder waarschuwen met een geïntegreerde LED in de achteruitkijkspiegel dat er een voertuig nadert en zich in de dode hoek bevindt.

De recentste waarneming De afgelopen dagen werd de V100 Stelvio gespot tijdens enkele wegtests naast de nieuwe Aprilia RS 440.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen