maandag 27 mei 2024

25 jaar Ducati Monster

Net als toen jij de kop van dit bericht las, fronsten ook wij de wenkbrauwen. Vijfentwintig jaar alweer, waar blijft de tijd! Ducati belooft een jaar vol festiviteiten en de aftrap was dus de grootste Monster Parade ooit op het circuit Paul Ricard.

De Belgen verslagen
Tien jaar geleden vestigde de Monster Owners Belgium Club een record met 405 Ducati Monsters in één parade en hoewel indrukwekkend, valt dat in het niet bij het nieuwe record van 517 Monsters. Alles, van de allererste Monster 900 uit 1993 tot de 821 uit 2018, was aanwezig, variërend van compleet origineel tot flink verbouwd, iets wat Ducati altijd hard heeft toegejuicht en middels een brede accessoirelijn heeft ondersteund. Speciale melding werd gemaakt van een zeldzame  Senna en een in showroomstaat verkerende Chrome.

Laconi vlaggendrager
De Monster Parade was speciaal voor deze gelegenheid georganiseerd door Ducati West Europe in samenwerking met Ducaticlu Desmo Grand Sud die zorgde voor de logistiek en ontvangst en het indelen in zeven catagorieën waaruit per categorie de mooiste Monster gekozen werd en beloond met een prijs uit handen van Desmo Magazine.
Hoewel het evenement groot was als onderdeel van het Sunday Ride Classic festival, behelste de parade slechts één ronde op het circuit van Paul Ricard in het Franse Le Castellet. Maar goed, dat was wel een rondje met 516 gelijkgestemden achter niemand minder dan voormalig Ducati WK Superbike-rijder Régis Laconi die op een Monster reed als letterlijke drager van de Ducati-vlag.

Klik op de afbeelding hieronder voor een video van de parade:

video 2018 Ducati Monster Parade record

[justified_image_grid ids=27287,27288,27289]

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen