13 C
Nederland
zaterdag 20 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Record gebroken: grootste Ducati Monster Parade ooit

duc_parade_0

Een kwart eeuw is toch wel en dingetje. Ducati wilde de 25e verjaardag van de Monster vieren door alle liefhebbers en kenners van dit model samen te brengen voor de grootste Ducati Monster parade ooit.

De parade werd georganiseerd in Frankrijk door Ducati West-Europa als onderdeel van het Sunday Ride Classic motorfestival. Een ongelooflijk aantal Monsters van elk type, jaar en model uit heel Europa deed mee aan de parade.

Maar liefst 517 Monsters kwamen samen op het “Paul Ricard” circuit in Le Castellet, waardoor een gigantisch, kleurrijke samenkomst van motorfietsen ontstond en een nieuw record werd gevestigd.

De 517 Monsters reden een ronde op het circuit onder toeziend oog van Raphaël Botte, de notaris van Bandol (Var, Frankrijk). De parade werd geleid door voormalig officieel Ducati WSBK rijder Régis Laconi, die voorop reed als drager van de Ducati vlag. In de geschiedenis van de Monster was zoiets nog nooit eerder vertoond en dat zorgde ervoor dat het vorige record (gevestigd in 2008 door de leden van de Monster Owners Belgium Club, met 405 motoren) ruimschoots werd verbeterd.

Naast de uiterst zeldzame modellen zoals één van de weinige Monster Senna en een Monster Cromo in perfecte staat, was er een veelheid aan gepersonaliseerde Monsters, waarvan de één nog mooier was dan de ander.

Voorafgaand aan de parade, kregen de deelnemers de kans om het moment vast te leggen in de mobiele fotostudio, opgezet en uitgevoerd met de hulp van een officiële Ducati fotograaf.

De foto’s zullen een prominente rol spelen in een communicatiecampagne speciaal gewijd aan dit jubileum, die onder de hashtag #welovemonster plaatsvindt.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen