zaterdag 2 december 2023

En weer geen woord over motorrijders!

Het is begin april en dus weet je dat er wéér lijstjes gaan komen over de eerste drie maanden van het jaar. Bijvoorbeeld over de filedruk. Volgens de ANWB Verkeersinformatie is die flink toegenomen, met liefst 25 procent op alle A- en N-wegen. In de ochtend sta je het vaakst vast tussen Barneveld en Amersfoort op de A1. ’s Middags moet je vooral niet op A27 tussen Lexmond en Noordeloos zijn. 

Dat de filedruk flink is toegenomen, is best opvallend omdat in 2017 de druk juist amper toenam en dus is er nu paniek. Al zijn er ook een paar logische redenen. Iedereen kan zich vast nog wel de storm van midden januari herinneren toen vrachtwagens letterlijk wegwaaiden en overal op snelwegen terecht kwamen. Dat hielp natuurlijk niet.

Maar het is vooral paniek dat op dit moment regeert. In De Telegraaf lezen we zelfs dat ‘Nederland dicht slibt’ en dat er ‘barre tijden aankomen voor automobilisten’. Volgens ANWB-directeur Frits van Bruggen is de oplossing eenvoudig: ‘er moet snel meer geld beschikbaar komen om de problemen op te lossen’, aldus Van Bruggen in dezelfde krant.

Daar heeft hij waarschijnlijk wel een punt, omdat de problemen op fietspaden, bij het openbaar vervoer, Schiphol en in de havens ook groot is. Bij die laatste vier problemen kunnen wij niet echt helpen, maar bij het eerste wel.

Vanmorgen was iedereen hier namelijk keurig op tijd binnen voor de wekelijkse vergadering. Zelfs Eddie die naar eigen zeggen over een ‘nogal overdreven volle A2’ moest. Hadden we voor een autoblad gewerkt, had de vergadering waarschijnlijk pas om 11.00 uur begonnen…

Lezen jullie even mee ANWB en Den Haag?!

Foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image