En weer geen woord over motorrijders!

Het is begin april en dus weet je dat er wéér lijstjes gaan komen over de eerste drie maanden van het jaar. Bijvoorbeeld over de filedruk. Volgens de ANWB Verkeersinformatie is die flink toegenomen, met liefst 25 procent op alle A- en N-wegen. In de ochtend sta je het vaakst vast tussen Barneveld en Amersfoort op de A1. ’s Middags moet je vooral niet op A27 tussen Lexmond en Noordeloos zijn. 

Dat de filedruk flink is toegenomen, is best opvallend omdat in 2017 de druk juist amper toenam en dus is er nu paniek. Al zijn er ook een paar logische redenen. Iedereen kan zich vast nog wel de storm van midden januari herinneren toen vrachtwagens letterlijk wegwaaiden en overal op snelwegen terecht kwamen. Dat hielp natuurlijk niet.

Maar het is vooral paniek dat op dit moment regeert. In De Telegraaf lezen we zelfs dat ‘Nederland dicht slibt’ en dat er ‘barre tijden aankomen voor automobilisten’. Volgens ANWB-directeur Frits van Bruggen is de oplossing eenvoudig: ‘er moet snel meer geld beschikbaar komen om de problemen op te lossen’, aldus Van Bruggen in dezelfde krant.

Daar heeft hij waarschijnlijk wel een punt, omdat de problemen op fietspaden, bij het openbaar vervoer, Schiphol en in de havens ook groot is. Bij die laatste vier problemen kunnen wij niet echt helpen, maar bij het eerste wel.

Vanmorgen was iedereen hier namelijk keurig op tijd binnen voor de wekelijkse vergadering. Zelfs Eddie die naar eigen zeggen over een ‘nogal overdreven volle A2’ moest. Hadden we voor een autoblad gewerkt, had de vergadering waarschijnlijk pas om 11.00 uur begonnen…

Lezen jullie even mee ANWB en Den Haag?!

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.