zondag 19 mei 2024

25 jaar European Bike Week: 25 jaar gemotoriseerde passie

In het schilderachtige Alpenlandschap van de Faaker See viert de European Bike Week haar 25-jarig jubileum, tegelijkertijd met het indrukwekkende 120-jarig jubileum van Harley-Davidson.

Save the Date: 5 tot 10 september

Van 5 tot 10 september 2023 staat de Oostenrijkse Faaker See volledig in het teken van de motorcultuur. De European Bike Week is niet alleen een vast punt voor alle Harley-liefhebbers, maar trekt ook motorrijders van alle merken uit heel Europa aan.

De European Bike Week is dan ook meer dan alleen een motorfestival voor Harley-rijders.

De aantrekkingskracht van de European Bike Week gaat verder dan alleen het motorrijden. De route naar de Faaker See leidt je door enkele van de meest mooie landschappen van Europa. En eenmaal aangekomen in Karinthië kun je niet alleen genieten van de bergen, maar ook van veel bezienswaardigheden. Voor de liefhebbers: bijvoorbeeld het Harleywood-opschrift en het opvallende Harley-Davidson-beeld.

KouwePotenTocht XXL 2023 Noorwegen

Jubilea, vernieuwingen en alles daartussenin

Drie speciale jubilea markeren de vieringen in 2023 in Faak: 25 jaar European Bike Week, 120 jaar Harley-Davidson en 40 jaar Harley Owners Group (H.O.G.) Die kunnen oog in oog staan met de nieuwe CVO Street Glide en CVO Road Glide. Die belichamen de technologische topklasse van de Harley-Davidson Touring. En sinds de Pan America is de European Bike Week ook een Adventure Zone rijker. Kun je zelfs eens uitvogelen wat die eigenzinnige Amerikaanse reis-enduro in z’n mars heeft. Natuurlijk kun je ook proefritten reserveren op een van de vele Harleys, inclusief de LiveWire.

Een feest voor alle zintuigen

Muzikale klanken vullen de avondlucht, terwijl motorrijders en bezoekers plezier beleven aan meer dan 100 stands, van Harley-Davidson-mode tot culinaire lekkernijen. Het hoogtepunt? De grote motorparade op zaterdag, waar duizenden motoren zich presenteren in een indrukwekkende show.

Kolja Rebstock, Regionaal Vicepresident voor Europa, het enthousiasme samen: ‘We hebben al veel meegemaakt in ons jubileumjaar van 120 jaar, maar ik kijk er bijzonder naar uit om alle motorfans van harte uit te nodigen om ook deze mijlpaal te vieren. 25 jaar European Bike Week is niet niks. Ride safe veilig, ride free – we zien elkaar bij de Faaker See.’

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen