zondag 2 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

25 jaar radiaalbanden

Voor het eerst werd in 1984 deelgenomen in competitieverband met de radiaalbanden, Randy Mamola was de eerste coureur die een Grand Prix won met een motor op twee radiaalbanden. Drie jaar later in 1987 bracht Michelin voor het eerst de radiale motorband voor weggebruikers op de markt. Sinds de introductie heeft de bandenfabrikant niet stil gezeten en in 2013 worden vier nieuwe radiaalbanden voor motoren gelanceerd:

– Michelin Anakee 3: voor trailmotoren.
 
– Michelin Pilot Power 3: voor sportmotoren en roadsters. Hoofdzakelijk voor weggebruik, maar ook voor de motorrijder die zich af en toe op het circuit begeeft.
 
– Michelin Power SuperSport: voor de sportieve rijder, die vaak gebruikt maakt van zijn motor op het circuit.
 
– Michelin Pilot Street Radial: voor motoren met een kleinere cilinderinhoud (250cc tot 400 cc). 
 
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen