25 jaar radiaalbanden

Voor het eerst werd in 1984 deelgenomen in competitieverband met de radiaalbanden, Randy Mamola was de eerste coureur die een Grand Prix won met een motor op twee radiaalbanden. Drie jaar later in 1987 bracht Michelin voor het eerst de radiale motorband voor weggebruikers op de markt. Sinds de introductie heeft de bandenfabrikant niet stil gezeten en in 2013 worden vier nieuwe radiaalbanden voor motoren gelanceerd:

– Michelin Anakee 3: voor trailmotoren.
 
– Michelin Pilot Power 3: voor sportmotoren en roadsters. Hoofdzakelijk voor weggebruik, maar ook voor de motorrijder die zich af en toe op het circuit begeeft.
 
– Michelin Power SuperSport: voor de sportieve rijder, die vaak gebruikt maakt van zijn motor op het circuit.
 
– Michelin Pilot Street Radial: voor motoren met een kleinere cilinderinhoud (250cc tot 400 cc). 
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.