7500 Panigale’s over de toonbank

Voor Ducati kan het jaar 2012 niet meer stuk. Ja, we hebben het hier duidelijk niet over de wegrace… Tijdens de EICMA van 2011 werd de nog altijd spraakmakende Panigale al verkozen tot motor van het jaar en daarna zijn er nog dertig internationale prijzen verzameld.

In 2012 zijn er in totaal 7800 stuks verkocht van de motor, de vraag is echter hoeveel er daadwerkelijk rond rijden, want het zou maar goed kunnen dat hier ook het aantal is meegerekend dat aan raceteams is verkocht.
 
In het eerste jaar van de Panigale in Nederland zijn er 86 verkocht. Ter vergelijking zijn er van de BWM S1000RR dit jaar 66 de showroom uitgereden (vorig jaar 77). De Aprilia RSV4 doet het een stuk minder goed, daar zijn er slechts zes van verkocht.       
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.