maandag 11 december 2023

7500 Panigale’s over de toonbank

Voor Ducati kan het jaar 2012 niet meer stuk. Ja, we hebben het hier duidelijk niet over de wegrace… Tijdens de EICMA van 2011 werd de nog altijd spraakmakende Panigale al verkozen tot motor van het jaar en daarna zijn er nog dertig internationale prijzen verzameld.

In 2012 zijn er in totaal 7800 stuks verkocht van de motor, de vraag is echter hoeveel er daadwerkelijk rond rijden, want het zou maar goed kunnen dat hier ook het aantal is meegerekend dat aan raceteams is verkocht.
 
In het eerste jaar van de Panigale in Nederland zijn er 86 verkocht. Ter vergelijking zijn er van de BWM S1000RR dit jaar 66 de showroom uitgereden (vorig jaar 77). De Aprilia RSV4 doet het een stuk minder goed, daar zijn er slechts zes van verkocht.       
 
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen