zaterdag 1 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

7500 Panigale’s over de toonbank

Voor Ducati kan het jaar 2012 niet meer stuk. Ja, we hebben het hier duidelijk niet over de wegrace… Tijdens de EICMA van 2011 werd de nog altijd spraakmakende Panigale al verkozen tot motor van het jaar en daarna zijn er nog dertig internationale prijzen verzameld.

In 2012 zijn er in totaal 7800 stuks verkocht van de motor, de vraag is echter hoeveel er daadwerkelijk rond rijden, want het zou maar goed kunnen dat hier ook het aantal is meegerekend dat aan raceteams is verkocht.
 
In het eerste jaar van de Panigale in Nederland zijn er 86 verkocht. Ter vergelijking zijn er van de BWM S1000RR dit jaar 66 de showroom uitgereden (vorig jaar 77). De Aprilia RSV4 doet het een stuk minder goed, daar zijn er slechts zes van verkocht.       
 
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen