Strafpunten in GP

Er zijn coureurs die constant worden gewaarschuwd, bestraft worden voor gevaarlijk gedrag of andere ernstige feiten plegen zoals het aanvallen van marshalls of andere officials. Om dit probleem aan te pakken heeft Dorna een nieuw systeem van strafpunten goedgekeurd. De racedirectie kan een rijder bestraffen met een aantal strafpunten variërend tussen de een en tien punten.

Daarnaast kunnen er ook nog andere sancties gegeven worden. Tijdens het seizoen lopen de punten op en als een bepaald niveau is bereikt volgt de volgende straf:
– Vier punten: Volgende race starten vanaf de laatste plaats op de grid.
– Zeven punten: Volgende race starten vanuit de pitstraat.
– Tien punten: diskwalificatie voor het volgende evenement.
 
Bij het bereiken van tien punten begin je weer bij nul. De punten worden niet meegenomen naar het volgende seizoen.
 
Foto: 2snap
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.