maandag 11 december 2023

90-jarig bestaan Moto Guzzi

De ‘Giornate Mondiali Guzzi’, oftewel de Guzzi World Days, trok dit jaar meer dan 20.000 bezoekers. De duizenden liefhebbers van het merk met de ‘Eagle’ vormden een vreedzaam en bontgekleurd internationaal leger, waarin 52 landen waren vertegenwoordigd. Op de Lecco-oevers van het Como-meer pronkten de bezoekers met hun moderne en klassieke Moto Guzzi’s.

Moto Guzzi reikte, geheel in de traditie van de Giornate Mondiale Guzzi, weer een aantal awards uit aan opvallende bezoekers. De Easy Rider award werd uitgereikt aan de Guzzi-rijder die het verst reisde om het event bij te wonen. Deze prijs ging naar de Australiër Tony Horn, afkomstig uit Melbourne. De award voor de meest ervaren ‘Guzzista’ werd in ontvangst genomen door Mario Crippa, die in 1932 in Monza geboren werd. De onderscheiding voor de jongste ‘biker’ werd uitgereikt aan de in 1991 geboren Roberta Botta uit Borgo Vercelli.

Tot de groepsonderscheidingen behoorde onder ander de award voor de meest omvangrijke Italian Bike Club, die werd toegekend aan de Motorbike Guzzi Club uit Senga, met 228 Guzzi-rijders. Zij ontvingen tijdens de GMG 2011 tevens de prijs voor de club met de meeste aanwezige Moto Guzzi’s, 45 in totaal. De Nederlandse Club TLM, die 229 leden telt, ontving de Bike Club award voor buitenlandse clubs.

Tijdens dit weekend werd ook de nieuwste aanwinst binnen de Moto Guzzi-familie gepresenteerd; de California 90th Anniversary. Deze speciale motor brengt een ode aan het 90-jarig bestaan van Moto Guzzi. De California 90th Anniversary is te herkennen aan de in twee kleuren gespoten brandstoftank, de ‘California 90’ emblemen op de zijcovers onder het lederen zadel, de beenbeschermers, het in twee kleuren gespoten voor- en achterspatbord en een genummerd aluminium plaatje dat de speciale productie van deze 90th Anniversary-editie extra kracht bij zet.

Onderhuids is de Moto Guzzi California 90th Anniversary voorzien van een 1.064cc 90o V-twin viertakt blok dat goed is voor een vermogen van 73,4 pk bij 6.400 tpm en een koppel van 94 Nm bij 5.000 tpm. De California 90th Anniversary is in Nederland leverbaar voor € 15.990,- via de officiële Moto Guzzi-dealers.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen