donderdag 2 februari 2023

90-jarige Wim na 60 jaar met zijn motorfiets herenigd (video)

We duiken steeds dieper 2020 in. De Sint is al in het land, de Kerstdagen op komst. Een periode waarin we de warmte zoeken van de familieschoot en zingen over vrede voor iedereen. En misschien kijken we naar een mierzoet kerstverhaal en pinken we stilletjes een traantje weg. Nou, in dat beeld moet je deze video zien, een feel good-video.

1960. W.G. Zandbelt en zijn vrouw uit Schalkhaar verlaten familie, vrienden en kennissen om in Canada een nieuw bestaan op te bouwen. Ook zijn dierbare DKW moest hij achterlaten. 2020. Zandbelt is 90. Zijn vrouw is onlangs overleden en hij was wel aan een opsteker toe. Een van de zonen, organisator van Winchester Bike Rides, duikelt de inmiddels in deplorabele staat verkerende DKW op en laat ‘m restaureren. Na veel vijven en zessen met de douane bereikt de Duitse tweetakt Winchester.

En dan vindt de onthulling plaats.

RTV Oost maakte deze zomer ook een reportage over deze bijzondere gebeurtenis. Bekijk de video hier.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen