maandag 15 juli 2024

De Royal Enfield Himalyan met avonturenpakket

Technisch blijft-ie onveranderd, maar wordt wel geleverd met een pakket aan accessoires die ontworpen zijn voor het avontuur. Helaas is de Royal Enfield Himalyan Adventure alleen voor het Verenigd Koninkrijk. Maar misschien put je er wel inspiratie uit om je eigen Himalyan ooo als Adventure uit te rusten.

De Royal Enfield Himalayan kwam voor het eerst op de markt in 2016 en wordt sindsdien door motorrijders gewaardeerd. Concurrerende prijs, veelzijdigheid in gebruik en charme zijn de sterke punten. Royal Enfield UK’s distributeur MotoGB biedt nu een Adventure-versie aan van de toch al avontuurlijke Himalaya. Deze nieuwe versie, geproduceerd in een gelimiteerde oplage, is uitgerust met zijkoffers, bagagerekken, handbeschermers en een keienvanger. Alle accessoires zijn beschikbaar in de aftermarket onderdelencatalogus, maar als je ze afzonderlijk laat monteren, zijn ze duurder.

Royal Enfield Himalyan
Royal Enfield Himalyan: alleen voor UK

In Engeland is de nieuwe Royal Enfield Himalayan Adventure te koop voor 530 euro meer dan het basismodel. Koop je de accessoires afzonderlijk ben je in totaal 770 euro kwijt. Op dit moment zijn er geen plannen om dit model buiten Engeland op de markt te brengen.

2021 Royal Enfield Meteor 350 gepresenteerd

Uiteraard is de Adventure-versie van de Himalaya gemaakt op basis van de technische basis van de fiets uit 2021. Vanuit esthetisch oogpunt is de motor identiek aan de vorige versie, maar er zijn wel een aantal kleine updates. Allereerst heeft de 411 cc eencilinder een Euro5-homologatie. De achterrem kun je nu uitsluiten van het ABS als je off-road gaat rijden. De zijstandaard is herzien en je kunt alarmverlichting inschakelen in geval van nood. Bovendien krijgt de Himalaya voor 2021 een vernieuwd dashboard en nieuwe zijpanelen (materialen, lakwerk en logo). Nieuw is ook de graphic die beenbeschermers op de tank simuleert.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen