Triumph en PTR Racing in British Supersport-kampioenschap

In 2021 keert Triumph Motorcycles samen met Performance Technical Racing terug in het Britse Supersport-kampioenschap. Dat doen ze met een officieel door de fabriek ondersteund team.

Het Triumph – PTR-raceteam is een partnerschip tussen Triumph en het raceteam onder leiding van Simon Buckmaster. Dat heeft een roemrijk verleden in tal van wedstrijden. Ze reden in het World Supersport-kampioenschap en de Isle of Man TT.

Triumph Street Triple RS

Triumph Motorcycles ondersteunt PTR officieel door de motorfiets te ontwikkelen voor het komende Britse Supersport-kampioenschap. De racer is rechtstreeks afgeleid van de Street Triple RS en zijn 765 driecilinder-blok. In de laatste twee edities van het Moto2-wereldkampioenschap combineerde het blok uitstekende prestaties aan betrouwbaarheid.

Assen opening WorldSBK-seizoen 2021 mét Bo Bendsneyder!

Het belangrijkste doel is niet alleen de terugkeer van een legendarisch Brits merk in de paddock van ‘s werelds meest relevante nationale motorsportkampioenschap – British Superbikes. Ook het behalen van onmiddellijke resultaten en het ontwikkelen van het team en de machine die vanaf 2022 aan het Supersport-Wereldkampioenschap zullen deelnemen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?