Aan elkaar gewaagd deelnemersveld bij ONK Gemert

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@motor.nl.

Er komt op zondag 15 maart een deelnemersveld naar de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Motocross in Gemert dat uiterst aan elkaar gewaagd is. Het zal een spannend gevecht worden waarbij we op voorhand de winnaar niet aan kunnen wijzen. Tweevoudig wereldkampioen en leider in het wereldkampioenschap MX2 2015, Jeffrey Herlings uit Elsendorp, krijgt van zijn team geen toestemming om te mogen starten in Gemert. Dit opent wel de weg voor een grote groep jonge, fanatieke rijders om een serieuze gooi naar de Nederlandse titel te doen.

Aleksandr Tonkov van Wilvo Nestaan Husqvarna Factory Racing is een grote kanshebber voor de zege in Gemert. Vorig jaar werd de fanatieke Rus tweede in de eindstand en hij heeft dit weekend in Qatar met een derde plaats in de tweede manche laten zien dat het goed zit met zijn vorm. Maar hij zal het niet cadeau gaan krijgen want er liggen een aantal rijders op de loer die absoluut voor ONK succes willen gaan. 

Wat te denken van de rijders van het HSF Logistics Motorsport Team met Brian Bogers, Roberts Justs en Calvin Vlaanderen. Bogers werd vorig jaar derde in de eindstand en is één van de grootste talenten die Nederland rijk is! Ook het Kemea Yamaha Team met de twee snelle Belgen Damon Graulus en Brent van Doninck en de Fransman Benoit Paturel komt naar het Wolfsboschcircuit om hun kwaliteiten te tonen. Uiteraard mogen we ook Davy Pootjes van het Red Bull KTM Factory Team niet vergeten. Vorig jaar werd Pootjes nog Open Nederlands Kampioen in de 125cc klasse en hij kent de weg op de zware zandcircuits van Nederland. Onder de hoede van tienvoudig wereldkampioen Stefan Everts zal de ruwe diamant, die Pootjes op dit moment nog is, glad geslepen worden zodat hem een mooie toekomst te wachten staat. Andere rijders die mee gaan praten voor de top vijf plaatsen zijn Nick Kouwenberg, zandspecialist Michael Hool en de regionale rijders Lars van Berkel en René Albers. De verschillen tussen al deze rijders zijn minimaal waardoor spanning verzekerd is in Gemert.

Ook in de MX1 klasse zal het een groot gevecht worden voor de podiumplaatsen. Geen enkele rijder steekt er echt met kop en schouders bovenuit. Er zal altijd rekening gehouden moeten worden met de regerend Nederlands kampioen, Marc de Reuver. De BT Motorsport Honda-rijder heeft dagen dat hij over de knippen vliegt en dat hij niet bij te houden is. Vorig jaar won hij overtuigend de laatste ONK manche van het seizoen in Oldebroek maar is hij ook dit jaar in staat om ditzelfde kunstje in Gemert nog eens over te doen. De Reuver zal in ieder geval tegenstand kunnen verwachten van Ceriel Klein Kromhof. De rijder uit Daarlerveen is in topvorm want hij stond onlangs nog op het podium bij de Starcross in Mantova (I). Eén ding dat zeker is, is dat deze twee Nederlandse toppers het onderste uit de kan moeten halen om de snelle Australiër Dean Ferris uit Australië voor te blijven. Ferris komt dit jaar uit voor Wilvo Nestaan Husqvarna Factory Racing en zal onder de hoede van ex-wereldkampioen Jacky Martens de fijne kneepjes van het zandrijden bijgebracht krijgen.

Door de betere verdeling van het prijzengeld zullen er ook veel Belgen aan de start komen in Gemert waaronder Jeffrey Dewulf, Marvin van Daele, Kristof Salaets, Yentel Martens, Mike Vanderstraeten en Nick Triest. De bovengenoemde namen in combinatie met rijders als William Saris, Rick Satink, Mike Gijsbertsen, Micha Boy de Waal en Ryan Houghton zorgt ervoor dat ook de MX1 klasse dit jaar een klasse is die je niet wilt missen!

Naast de MX1 en MX2 klasse komen ook de 85cc en 125cc klasse in actie in Gemert. De trainingen beginnen om 09:00 uur en het starthek zal voor de eerste keer vallen om 12:00 uur.

Voor meer informatie over het Open Nederlands Kampioenschap Motorcross kunt u kijken op www.onk-motocross.nl of www.macstchristoffel.nl.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?