20.8 C
Nederland
maandag 23 mei 2022

Nankang of Dunlop?

Het blijft altijd een lastige keuze wat betreft banden voor je motor, maar meestal kiezen we uiteindelijk toch voor de bekende merken die al jaren in de industrie heersen. Liever een Michelin, Metzeler, Bridgestone, Pirelli, Continental of Dunlop laten monteren dan een of ander onbekende naam. Zo zal Nankang, een Taiwanees bandenmerk, nauwelijks een belletje doen rinkelen bij de gemiddelde motorrijder. Toch is het in Nederland wel verkrijgbaar en daarom gingen wij eens een vergelijking aan met het standaard rubber op de Honda VFR800F, de Dunlop D222. Nankang levert een Roadiac WF-1.

Na twee weken rijden op beide banden is de conclusie vrij duidelijk. Banden maken wel degelijk de motor. De precieze redenen om tot dit eindoordeel te komen, kun je in editie 5 van MOTO73 vinden, die nu in de winkel ligt. Ook kun je ‘m hier online bestellen.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen