Nankang of Dunlop?

Het blijft altijd een lastige keuze wat betreft banden voor je motor, maar meestal kiezen we uiteindelijk toch voor de bekende merken die al jaren in de industrie heersen. Liever een Michelin, Metzeler, Bridgestone, Pirelli, Continental of Dunlop laten monteren dan een of ander onbekende naam. Zo zal Nankang, een Taiwanees bandenmerk, nauwelijks een belletje doen rinkelen bij de gemiddelde motorrijder. Toch is het in Nederland wel verkrijgbaar en daarom gingen wij eens een vergelijking aan met het standaard rubber op de Honda VFR800F, de Dunlop D222. Nankang levert een Roadiac WF-1.

Na twee weken rijden op beide banden is de conclusie vrij duidelijk. Banden maken wel degelijk de motor. De precieze redenen om tot dit eindoordeel te komen, kun je in editie 5 van MOTO73 vinden, die nu in de winkel ligt. Ook kun je ‘m hier online bestellen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?