zaterdag 1 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

ABM komt met Daytona-kuip voor Street Triple 765

Inmiddels durven we het wel aan te stellen dat het een kwestie van tijd is tot we de Triumph Daytona 765 te zien krijgen, maar hoe lang dat nog duurt; dat is de vraag. Bij Associated British Motorcycles hebben ze voor de ongeduldigen onder ons nu een oplossing.

Dit ABM moet vooral niet verward worden met het Duitse ABM – vooral bekend van de superbike-stuurkits – maar Duits ABM of Brits ABM; dit is wel een serieus idee. ABM komt namelijk met een kuipenset waarmee je een Triumph Street Triple 765 om kunt bouwen naar de Moto2-testmachine die Triumph bouwde om het getunede 765-blok voor de Moto2-klasse aan de tand te voelen.

Die test mule, zoals dat dan heet, maakte de tongen los en maakte de schreeuw om een 765cc Triumph Daytona des te luider. Inmiddels hebben we al spionageplaten gezien en gaan we er vanuit dat die nieuwe Daytona er nog wel komt – dat het een kwestie van tijd is. Tot dan kun je nu dus ook aan je trekken komen, of ja, je kunt reserveren.

Associated British Motorcycles is een zusterbedrijf van de meer op de racerij gerichte firma T3 Performance en zodoende is de link met Triumph-motorfietsen een logische, maar bovenal hebben ze al een paar gave specials gebouwd. Die specials beloven in elk geval dat het kuipwerk weinig tot niet onder doet voor het echte werk straks.

Op de vraag of je niet gewoon op het echte werk moet wachten, kunnen we resoluut zijn; op onderstaande wil je toch geen minuut langer dan nodig wachten?

Het Daytona-kuipwerk van Associated British Motorcycles bestaat uit een topkuip, onderkuip, zijkappen en kontdeel. Ze gaan de delen ook los verkopen, maar een complete set gaat 599 pond (ongeveer 700 euro) kosten.

Foto’s: Associated British Motorcycles en Triumph

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen