maandag 3 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Actie tegen hogere boetes

Weggebruikers pikken de extreme verhoging van de verkeersboetes volgend jaar niet. De Stichting Autobelangen is daarom begonnen met een online petitie. Die is binnen een paar dagen al bijna 7000 keer getekend, meldt De Telegraaf. Het gaat om bekeuringen die worden gegeven voor bijvoorbeeld door rood rijden of niet handsfree bellen. Deze boetes gaan beide omhoog van 180 naar 220 euro.

De Nederlandse Politie Bond liet bij het bekend maken van de verhoging al weten dat dienders lang niet altijd zo'n prent gaan uitschrijven omdat ze dit soort tarieven niet meer kunnen uitleggen. Voorzitter Wouter van Embden is aangenaam verrast door de aanloop. Hij hoopt dat een stortvloed aan handtekeningen de Tweede Kamer op andere gedachten kan brengen.

Tekenen kan op www.autobelangen.nl.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen