Actie tegen hogere boetes

Weggebruikers pikken de extreme verhoging van de verkeersboetes volgend jaar niet. De Stichting Autobelangen is daarom begonnen met een online petitie. Die is binnen een paar dagen al bijna 7000 keer getekend, meldt De Telegraaf. Het gaat om bekeuringen die worden gegeven voor bijvoorbeeld door rood rijden of niet handsfree bellen. Deze boetes gaan beide omhoog van 180 naar 220 euro.

De Nederlandse Politie Bond liet bij het bekend maken van de verhoging al weten dat dienders lang niet altijd zo'n prent gaan uitschrijven omdat ze dit soort tarieven niet meer kunnen uitleggen. Voorzitter Wouter van Embden is aangenaam verrast door de aanloop. Hij hoopt dat een stortvloed aan handtekeningen de Tweede Kamer op andere gedachten kan brengen.

Tekenen kan op www.autobelangen.nl.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.