donderdag 25 april 2024

Actie tegen hogere boetes

Weggebruikers pikken de extreme verhoging van de verkeersboetes volgend jaar niet. De Stichting Autobelangen is daarom begonnen met een online petitie. Die is binnen een paar dagen al bijna 7000 keer getekend, meldt De Telegraaf. Het gaat om bekeuringen die worden gegeven voor bijvoorbeeld door rood rijden of niet handsfree bellen. Deze boetes gaan beide omhoog van 180 naar 220 euro.

De Nederlandse Politie Bond liet bij het bekend maken van de verhoging al weten dat dienders lang niet altijd zo'n prent gaan uitschrijven omdat ze dit soort tarieven niet meer kunnen uitleggen. Voorzitter Wouter van Embden is aangenaam verrast door de aanloop. Hij hoopt dat een stortvloed aan handtekeningen de Tweede Kamer op andere gedachten kan brengen.

Tekenen kan op www.autobelangen.nl.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen