Affetto Ducati’s W101 Café Racer

Het is voor sommige Ducatisten inmiddels een gewoonte, iedere winter komt Affetto Ducati weer met en bijzondere special op de proppen. Jaar na jaar weten ze te verrassen, vorig jaar met de Multistrada 1200 Toubkal. Een gewaagde enduro uitvoering van Ducati’s dikke allroad. 

Dit jaar komen ze met iets heel anders! Nadat Leo Fleuren in de zomer van 2014 overladen werd met inspiratie tijdens het caféracerfestival Glemseck 101 in Duitsland, was er maar één special mogelijk. Het moest een café racer worden! Terug naar het motorrijden voor echte mannen, geen onzin maar een motor slechts voorzien van het uiterst nodige. Vakmanschap, dat moest er vanaf stralen.. maar de motor moest vooral simpel zijn, geen onnodige accessoires, alles puur functioneel. 

De basis voor deze motor moest (hoe kan het ook anders) een Ducati zijn. Uiteindelijk werd vanwege het mooie vakwerkframe, de prachtige vorm van de aluminium tank en het simpele luchtgekoelde motorblok voor een oude Ducati Sport 750 gekozen.  

De 16’’ wielen werden vervangen voor 17’’ varianten, waarbij meteen de remmerij werd aangepast. Remklauwen van een Ducati 996 sieren nu de klassieke telescoopvoorvork. Er werd met behulp van restauratiebedrijf Labro Carrozzeria een prachtig aluminium zitje geklopt, waarin de eigenwijze handgemaakte uitlaat werd verwerkt. Tijdens het bouwen van de motor werd telkens de vraag gesteld, wat is er nu echt nodig? Nou, een achterspatbord bijvoorbeeld niet echt… dus dat laten we weg! Kunnen we niet met één vloeistofreservoir de voorrem én koppeling voorzien van vloeistof? Dat kan!

Verder werd alle elektronica op de motorfiets zo goed mogelijk weggewerkt onder de aluminium tank. Subtiele knipperlichten zorgen er samen met de enkelvoudige Motogadget kilometerteller voor dat de motor nog steeds de straat op mag. Tal van handgemaakt onderdelen zorgen voor een prachtige afwerking van de hele motor. 

Kortom, Affetto Ducati laat zich weer zien met hun laatste special! Tijdens de motorbeurs is de W1o1 te zien op de MOTORbeurs. De motor is te vinden op de stand van Affetto Ducati, HAL11 stand D036.

[justified_image_grid ids=21697,21698,21699,21700,21701]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?