Aftellen naar de TT: vrijdag

Vrijdagmorgen hebben de GP-klassen hun derde vrije training. Vanaf 12.35 uur gaat het erom spannen, want dan zal duidelijk worden hoe de krachtsverhoudingen echt liggen als de kwalificatietrainingen beginnen. Met eerst de Moto3 gedurende 40 minuten. Hoe zullen Scott Deroue, Bryan Schouten, Jasper Iwema en Thomas van Leeuwen het er vanaf brengen?

Vervolgens een half uur vrije training voor de MotoGP, gevolgd door de eerste kwalificatie van vijftien minuten, waarna de twaalf snelsten in wederom een kwartier gaan uitmaken hoe de eerste vier startrijen worden gevuld. Daarna heeft de Moto2 45 minuten voor hun kwalificatie.

Om half vijf is de eerste race van de 84e Dutch TT. Dan komen de Red Bull Rookies (met Bo Bendsneyder en Robert Schotman) in actie voor hun eerste race over 16 ronden. Om zes uur rijden de zijspannen hun voor het wereldkampioenschap meetellende race over eveneens 16 ronden. Kunnen Bennie Streuer en Geert Koerts hun eerste podiumplaats van Rijeka een vervolg geven op hun thuiscircuit? Om kwart voor zeven komt de Dutch Supersport in de baan voor de tweede kwalificatietraining.

Vanavond is de hele binnenstad gevuld met muziek. Wie er niet tegenop ziet om zaterdag met een duffe kop langs de baan te zitten kan van één tot half drie genieten van Jovink en de Voederbietels.

Om half acht gaat de Nightride van start vanaf de Bonte Wever. De route voert door Assen. Op weg van het centrum naar de kermis kom je langs de Steile Wand van Henny Kroeze.

Met de motor naar de stad? Parkeer die van 12.00 tot 04.00 uur uitsluitend op de gratis toegankelijke en bewaakte Univé Free & Safe Parkings. Daarvan zijn er op vrijdag twee, één op het Abel Tasmanplein (bij de kermis) en één aan de Stationsstraat (de weg die vanaf het NS-station naar het centrum leidt).

Foto boven: Egbert Streuer en Geert Koerts (rechtsonder) en Bo Bendsneyder en Robert Schotman (rechtsboven) rijden vrijdag een wedstrijd. Jasper Iwema (linksonder), Bryan Schouten en Thomas van Leeuwen moeten zich kwalificeren voor de race van zaterdag.

Klik trouwens nog even hier voor de plattegrond van de evenementenlocaties.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.