maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

‘Agent moet hoogte boetes kunnen kiezen’

Agenten moeten zelf kunnen beslissen hoe hoog de boete wordt die ze uitschrijven. Dat bepleit de Stichting Maatschappij, Veiligheid en Politie (SMVP). Volgens de stichting heeft de politie nu slechts de keus tussen een waarschuwing en een boete waarvan de hoogte vaststaat. De SMVP wil dat agenten kunnen kiezen uit bijvoorbeeld drie verschillende boetebedragen per overtreding.

''Hufterigheid moet altijd streng bestraft worden, maar de voorgestelde verhoging van de verkeersboetes is abnormaal. Omdat ze dan altijd worden gegeven voor een overtreding'', aldus SMVP-directeur Ingrid de Jong. Eerder deze week werden de nieuwe boetebedragen bekend. Zo gaat door rood licht rijden 220 euro kosten, 40 euro meer dan nu. De politievakbonden meldden al eerder dat veel agenten boos en verontrust zijn over de verhogingen en dat ze de hoogte van boetes gebruiken als argument om minder prenten uit te schrijven.

Bron en foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen