‘Agent moet hoogte boetes kunnen kiezen’

Agenten moeten zelf kunnen beslissen hoe hoog de boete wordt die ze uitschrijven. Dat bepleit de Stichting Maatschappij, Veiligheid en Politie (SMVP). Volgens de stichting heeft de politie nu slechts de keus tussen een waarschuwing en een boete waarvan de hoogte vaststaat. De SMVP wil dat agenten kunnen kiezen uit bijvoorbeeld drie verschillende boetebedragen per overtreding.

''Hufterigheid moet altijd streng bestraft worden, maar de voorgestelde verhoging van de verkeersboetes is abnormaal. Omdat ze dan altijd worden gegeven voor een overtreding'', aldus SMVP-directeur Ingrid de Jong. Eerder deze week werden de nieuwe boetebedragen bekend. Zo gaat door rood licht rijden 220 euro kosten, 40 euro meer dan nu. De politievakbonden meldden al eerder dat veel agenten boos en verontrust zijn over de verhogingen en dat ze de hoogte van boetes gebruiken als argument om minder prenten uit te schrijven.

Bron en foto: ANP

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.