Agressief kleintje

Iedereen was behoorlijk verrast toen Honda met de MSX125 aan kwam zetten, in 2013. De reden? Niemand had het nieuwe model aan zien komen, plus we waren een coole motor rijker. Helaas is de 125-markt in Nederland niet al te groot, waardoor je deze Honda nauwelijks in levende lijven tegenkomt. Maar goed, de wereldwijde verkoop was niet bepaald slecht te noemen voor de Japanse fabrikant. In totaal gingen er 300.000 stuks over de toonbank, wat ook gemakkelijk kan door het lage gewicht. Genoeg reden voor Honda om de MSX125 ietwat gewijzigd in de showroom neer te zetten. Zo kreeg ie een nieuwe tank en zijpanelen, die een hoekigere styling meekregen. Ook werd er een LED-koplamp gemonteerd en diezelfde lichttechniek tref je ook aan de achterzijde aan. Overigens werd daar ook het zadel aangepast, zodat de passagier nu wat hoger zit. Ander detail, de uitlaat verhuisde van onder de kont naar een plekje vlakbij de swingarm. In de lente is de vernieuwde MSX125 beschikbaar, dus bezitters van het A1-rijbewijs, grijp uwe kans!

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?