vrijdag 29 maart 2024

Agressief kleintje

Iedereen was behoorlijk verrast toen Honda met de MSX125 aan kwam zetten, in 2013. De reden? Niemand had het nieuwe model aan zien komen, plus we waren een coole motor rijker. Helaas is de 125-markt in Nederland niet al te groot, waardoor je deze Honda nauwelijks in levende lijven tegenkomt. Maar goed, de wereldwijde verkoop was niet bepaald slecht te noemen voor de Japanse fabrikant. In totaal gingen er 300.000 stuks over de toonbank, wat ook gemakkelijk kan door het lage gewicht. Genoeg reden voor Honda om de MSX125 ietwat gewijzigd in de showroom neer te zetten. Zo kreeg ie een nieuwe tank en zijpanelen, die een hoekigere styling meekregen. Ook werd er een LED-koplamp gemonteerd en diezelfde lichttechniek tref je ook aan de achterzijde aan. Overigens werd daar ook het zadel aangepast, zodat de passagier nu wat hoger zit. Ander detail, de uitlaat verhuisde van onder de kont naar een plekje vlakbij de swingarm. In de lente is de vernieuwde MSX125 beschikbaar, dus bezitters van het A1-rijbewijs, grijp uwe kans!

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen