GasGas Gered

GasGas verdwijnt niet, GasGas blijft! Het historische Spaanse merk, vooral bekend van de trial-motorfietsen, had geen stuiver meer op de bank en schulden tot het plafond, en ja, dan ga je failliet.

In eerste instantie gingen er geruchten dat KTM in een vergelijkbaar opkoopscenario als met Husqvarna, de hele boel op zou kopen, de toko leeg zou halen en de productie naar Mattighofen zou verplaatsen. GasGas-werknemers waren woedend en deelden ze toch wel even mede dat dat dus niet ging gebeuren, op een niet al te subtiele manier zoals je hieronder ziet…

Maar wie dan wel? 

Redding uit onverwachte hoek; Torrot, een fabrikant van elektrische fietsen wordt de nieuwe scepterzwaaier bij GasGas. Al zeg ik onverwacht, inmiddels niet meer zo. Mede-trialmerk Fantic zit inmiddels ook al in de elektrische fietsen en andersom is Torrot ook al bezig met elektrische kindercrossmotortjes. 

De samenwerking is dat niet zo ongeloofwaardig als je in eerste zou denken. In ieder geval lijken voorlopig 55 banen gered bij GasGas en dat zal ze in Spanje al heel wat waard zijn!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.