dinsdag 27 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

GasGas Gered

GasGas verdwijnt niet, GasGas blijft! Het historische Spaanse merk, vooral bekend van de trial-motorfietsen, had geen stuiver meer op de bank en schulden tot het plafond, en ja, dan ga je failliet.

In eerste instantie gingen er geruchten dat KTM in een vergelijkbaar opkoopscenario als met Husqvarna, de hele boel op zou kopen, de toko leeg zou halen en de productie naar Mattighofen zou verplaatsen. GasGas-werknemers waren woedend en deelden ze toch wel even mede dat dat dus niet ging gebeuren, op een niet al te subtiele manier zoals je hieronder ziet…

Maar wie dan wel? 

Redding uit onverwachte hoek; Torrot, een fabrikant van elektrische fietsen wordt de nieuwe scepterzwaaier bij GasGas. Al zeg ik onverwacht, inmiddels niet meer zo. Mede-trialmerk Fantic zit inmiddels ook al in de elektrische fietsen en andersom is Torrot ook al bezig met elektrische kindercrossmotortjes. 

De samenwerking is dat niet zo ongeloofwaardig als je in eerste zou denken. In ieder geval lijken voorlopig 55 banen gered bij GasGas en dat zal ze in Spanje al heel wat waard zijn!

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen