woensdag 28 februari 2024

UPDATE: Ángel Nieto ernstig gewond

UPDATE: Voor de start van de Grand Prix van Tjechië zou er donderdag 3 augustus 2017 om 18:00 uur een persconferentie plaatsvinden in Brno. Tijdens deze conferentie stond gepland dat Pablo Nieto, de zoon van Ángel Nieto en teammanager van SKY Racing VR46, de media te woord ging staan samen met Dorna CEO over de gezondheidstoestand van zijn vader. Net voor het middaguur werd de media ingelicht door Dorna dat deze persconferentie niet door kan gaan in verband met de verslechterende toestand van Ángel. 

De geplande operatie ging niet door omdat Nieto diverse bloedpropjes in zijn hoofd heeft waardoor de behandelende artsen hadden besloten Ángel in een kunstmatige coma te houden. Doordat de toestand leek te verbeteren besloten de doktoren om de medicatie te verminderen, zodat Ángel langzaam uit zijn coma kon ontwaken. Helaas traden er bij het wakker worden diverse complicaties op waardoor de situatie momenteel verslechterd. 

 

Origineel gepubliceerd op woensdag 26 juli 2017 om 15:07u

Ángel Nieto (70) is vanochtend ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval met zijn quad op het Spaanse eiland Ibiza. De voormalig wereldkampioen werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Madrid gebracht. Hier wordt hij momenteel geopereerd door neurochirurgen en ook wordt hij aan diverse medische tests onderworpen.

Volgens de lokale media heeft Ángel Nieto zwaar hoofdletsel opgelopen bij het ongeval. Het ongeluk gebeurde vanochtend om 10:30 uur op de Carretere de Santa Eulària waarbij Nieto een botsing had met een auto. Later in de middag wordt door de behandelend arts bekend gemaakt hoe ernstig de gezondheidstoestand is van Ángel Nieto. Volgens Lavanguardia gebeurde het ongeluk toen een auto hem van achteren aanreed. Hierdoor heeft hij een heftige klap op zijn hoofd gehad.

Ángel werd in totaal dertien keer wereldkampioen, maar omdat hij heel bijgelovig is spreekt hij altijd van 12+1 titels. Toen hij in 1986 afscheid nam van de motorsport, had hij negentig grandprix overwinningen op zijn naam staan. Ángel Nieto houdt zich tegenwoordig bezig met een rol als motorsportcommentator.

We hopen dat Ángel niets overhoudt aan zijn verwondingen en laten het weten als er meer nieuws bekend is. Wordt vervolgd…

Bron: Lavanguardia

Foto: MotoGP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen