Na BMW nu ook Yamaha met zwaailichten

Met ingang van eind 2017 zullen motoragenten naast BMW ook Yamaha motoren gaan rijden. Dit heeft de politie dinsdag bekend gemaakt. De contracten voor het leveren van de nieuwe motoren zullen nog deze zomer getekend worden.

De BMW R1200RT zal gebruikt gaan worden voor de verkeerssurveillance zoals nu ook al het geval is. Nieuw is de Yamaha Tracer 700, welke ingezet zal gaan worden bij de wijksurveillance. In totaal worden er circa elfhonderd nieuwe motoren aangeschaft, die geleidelijk in gebruik genomen zullen worden.

Deze twee type motoren heeft de politie uitgekozen nadat eerst alle inschrijvingen beoordeeld waren op volledigheid, kwaliteit en prijs. Vervolgens zijn de ingeschreven type motoren van de diverse merken beoordeeld op technische en ergonomische kenmerken die passen bij de arbo-wetgeving. Bij het testen van de motoren waren niet alleen ervaren, maar ook jonge motoragenten betrokken. De politie heeft bij de keuze rekening gehouden met verschillende gewichten en lengtes van de motoragenten, maar ook dat vrouwelijke motoragenten zich thuis voelen op de nieuwe motoren.

We zullen dus voortaan maar extra op gaan letten, want de Yamaha Tracer 700 is een vrij lichte motor met een goede wendbaarheid! Voor je het weet rijden ze achter je…

Foto: ANP

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.