donderdag 9 mei 2024

Aprilia gooit hoge ogen in Africa Eco Race

Aprilia versterkt zijn positie in de Africa Eco Race. De race heeft nog vier etappes te gaan voor Dakar en het merk bezette in sector 8 de tweede en vierde plaats.

Er is nog 400 km te gaan in de race, maar Aprilia’s Tuaregs bezetten dus gunstige plekken. Jacopo Cerutti staat namelijk tweede in het klassement en Francecso Montanari staat als leidende rookie op plaats vier.

Productie Aprilia RS 457 start in Piaggio-fabriek in Baramati/India

Op de verraderlijke zandduinen van Mauritanië knokte Cerutti en zijn Tuareg opnieuw tegen rivalen als Alessandro Botturi en Pol Tarres. De hoge plaatsing stelt hem in staat om zijn positie in het algemeen klassement te versterken. Zijn naaste concurrent, Botturi, heeft namelijk een achterstand van 3’03, terwijl Tarres 22’22” achterligt. Jacopo Cerutti: “Een ingewikkelde dag, maar we zijn er positief uitgekomen! In het begin vonden we nogal zachte zandduinen en ik ben een paar keer vast komen te zitten in het zand. Bovendien bevond ik me al snel aan kop, nadat ik Botturi al na 15 km had ingehaald. Op dat punt was het niet eenvoudig om de juiste route te vinden, maar ondanks dat bleef ik praktisch de hele etappe aan kop rijden, zelfs toen Tarres ons inhaalde, helemaal tot het einde.”

Montanari

Montanari haalde daarnaast een paar dagen geleden zijn eerste derde plaats in de Afrikaanse woestijn. Dit is een uitstekend resultaat waarmee hij zijn zesde plaats in het algemeen klassement versterkt. Francesco Montanari: “Dit was een fantastische etappe. In de eerste 80 km vonden we veel zand en ik kwam een paar keer in moeilijkheden, maar ik slaagde er snel in om eruit te komen. Daarna navigeerde ik goed en behield ik een goed tempo. Naar het einde toe probeerde ik wat harder te duwen, dus ik slaagde erin om extreem dicht bij de top drie aan te komen, wat echt bevredigend is, ook omdat ik me altijd goed voel op de motor.”

De rijders gaan hierna door naar de negende etappe, waarbij ze na 467 km terugkeren naar het Amodjar bivak. Hieronder vallen ook 364 km aan getimede speciale proeven.

Jesse Busser
Jesse Busser
Jesse Busser werd op 27 januari 1998 geboren en had tijdens zijn vroege jeugd niet al te veel met tweewielers. Daar kwam spectaculair verandering in toen hij op zijn zestiende begon met scooterrijden. Toentertijd was de motor die hij later wilde rijden een Moto Guzzi Griso 750, maar nu is hij niet meer weg te slaan van zijn Suzuki DL-1000 V-Strom.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen