maandag 26 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Aprilia RS660 Limited Edition & Tuono 660 Factory nu beschikbaar voor Pre-Order

We hebben zojuist bericht ontvangen dat de met sterren en strepen bezaaide RS660 Limited Edition & Tuono 660 Factory nu op de website staan van Aprilia en beschikbaar zijn voor pre-order!

Ter ere van het succes van het merk in de MotoAmerica Twins Cup 2021, heeft de RS660 Limited Stars & Stripes Edition (afgezien van het mooie schema) een keurig droog gewicht van 183 kilo, waardoor de machine in staat is om 100 pk en 67 Nm-koppel te leveren.

Goud voor 2022 Aprilia Tuono V4 Ultra Dark

‘Vijf van de in totaal 10 overwinningen werden behaald door Kaleb De Keyrel, gekroond tot Twins Cup 2021-kampioen. Zijn Aprilia RS 660 werd geprepareerd door het Robem Engineering team. De andere overwinningen werden bijgeschreven op naam van Jody Barry, Cory Ventura, Anthony Mazziotto (twee zeges) en Tommaso Marcon. De Aprilia RS 660 bevestigde daarmee zijn status als veelzijdige motorfiets, die in staat is om te winnen op extreem verschillende circuits en met rijders die verschillende rijstijlen hebben.’

Ter herinnering: de standaarduitrusting van deze editie omvat een eenpersoons zadel, een oversized topkuip en quick-shifter met upside-down versnellingsbak.

De Tuono 660, een nieuwere toevoeging aan Aprilia’s vloot, is iets lichter met een drooggewicht van 181 kilo, waardoor de machine in staat is om een vergelijkbare 100 pk en 67 Nm-koppel te leveren. Het verbruik van beide modellen – heden ten dage niet geheel onbelangrijk – zou 1:19 zijn. De inhoud van de brandstoftank bedraagt 15 liter.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van Aprilia.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen