zondag 4 juni 2023

Arch KRGT-1 klaar voor Europa

Arch Motorcycle, het geesteskind van Keanu Reeves en zijn vriend Gard Hollinger hebben hun vlaggenschip KRGT-1 door de binnenkort te vervangen Euro4-eisen heen gekregen.

Euro4? Ja, inderdaad. Het klinkt misschien wat verwarrend, want voor de meeste fabrikanten is Euro5 al van kracht. Maar Arch, vanwege de aard van het bedrijf en de motoren, kunnen nog even wachten met Euro5-goedgekeurde motoren. Omdat Arch vóór 1 januari de KRGT-1 Euro4-proof kreeg, hebben ze nu nog 12 maanden voor de Euro5-versie van de motor.

Eerdere emissienormen hebben motorfabrikanten in staat gesteld om oudere, niet-conforme motoren te verkopen in een soort van aflossingsvrije periode na het van kracht worden van de nieuwe regelgeving. Zonder garantie dat het systeem vanaf nu op dezelfde manier zal werken, mag je aannemen dat Arch al goed op weg is om die Euro5-puzzel te kraken.

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image