UPDATE: Ariel is terug!

Na ruim vijftig jaar afwezigheid is Ariel plotseling terug in de motorwereld. En hoe: de Ace is een omnivalent model die naar keuze van de consument geheel naar eigen smaak kan worden samengesteld. Van een cruiserachtige roadster tot naked met superbike-waarden, de keuze is reuze. De prijs trouwens ook, want de Ace zal in Nederland tussen de € 25.000 en € 35.000 kosten, sterk afhankelijk van de gekozen onderdelen en opties.

Het motorblok kennen we al, want dat is dezelfde 1237cc V4 als uit de Honda VFR1200F. En dat levert dus 173 pk aan topvermogen en 131 Nm aan koppel. Het is geen verrassing dat Ariel voor een Honda-motorblok heeft gekozen, want de auto’s die Ariel maakt worden door Honda Civic-motoren aangedreven.

Verder heeft Ariel nog niet zoveel prijsgegeven, maar op de foto’s zien we duidelijk dat Nissin de radiaal gemonteerde zeszuiger remklauwen levert en het lijkt er op dat deze exact hetzelfde zijn als op de VFR1200F. Verder is er voor de achterbrug en zelfs de wielen ook leentjebuur gespeeld bij de Honda’s zwaarste V4. De keuze uit voorvorken bestaat uit een hedendaagse versie van een girder-voorvork, die vroeger al in Vincents werden gebruikt, en een Öhlins voorvork. De achterschokbreker is in beide gevallen ook van Öhlins.

Opvallend aan de zwarte uitvoering van de Ace is het ontbreken van een koppelingshendel. Ook hier lijkt er weer wat geleend van de VFR1200F, namelijk het DCT-systeem (Dual Clutch Technolog), waar één koppeling de eerste, derde en vijfde versnelling beroert en de andere de overige drie. Wat van de Ariel Ace desgewild dus een automaat maakt.

 

[justified_image_grid ids=20284,20285,20286,20287,20288,20289,20290]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.