vrijdag 2 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Ariel komt terug

Tussen 1902 en 1970 maakte Ariel motorfietsen. Inmiddels komen er uit de fabriek alleen nog bijzondere auto's. Maar dat gaat veranderen! In 2012 zal het Britse merk weer motoren gaan fabriceren. Zoals de schetsen laten zien, zal het eerste model veel weg hebben van een naked-bike.

De tweewielers zullen, net als de auto's van Ariel, een Honda-motorblok gaan dragen met daaromheen een custom chassis. Elke motor die wordt gefabriceerd gaat op bestelling, zodat de Arielmotoren helemaal naar de wensen en afmetingen van de rijder worden afgestemd. Simon Saunders, eigenaar van Ariel, voorspelt dat alle 100 tot 200 motorfietsen, die elk jaar zullen worden gebouwd, op en top customized zijn. Iedere Arielmotor zal uniek zijn. Prijskaartje? Voor een tweewieler van het Britse merk moet je op zo'n 22.000 euro rekenen.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen