Ariel komt terug

Tussen 1902 en 1970 maakte Ariel motorfietsen. Inmiddels komen er uit de fabriek alleen nog bijzondere auto's. Maar dat gaat veranderen! In 2012 zal het Britse merk weer motoren gaan fabriceren. Zoals de schetsen laten zien, zal het eerste model veel weg hebben van een naked-bike.

De tweewielers zullen, net als de auto's van Ariel, een Honda-motorblok gaan dragen met daaromheen een custom chassis. Elke motor die wordt gefabriceerd gaat op bestelling, zodat de Arielmotoren helemaal naar de wensen en afmetingen van de rijder worden afgestemd. Simon Saunders, eigenaar van Ariel, voorspelt dat alle 100 tot 200 motorfietsen, die elk jaar zullen worden gebouwd, op en top customized zijn. Iedere Arielmotor zal uniek zijn. Prijskaartje? Voor een tweewieler van het Britse merk moet je op zo'n 22.000 euro rekenen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.