13 C
Nederland
dinsdag 9 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Arjan van den Boom bouwt ‘The Starship Meteor’ Bobber

Arjan van den Boom (Ironwood Motorcycles) en Royal Enfield hebben onlangs samengewerkt om een custom bobber te maken op basis van de Meteor 350. De Royal Enfield Meteor 350 werd eind vorig jaar geïntroduceerd als de eerste van Royal Enfield’s nieuwe generatie 350 cc-modellen. De Meteor 350 is inmiddels ook in Europa op de markt.

Royal Enfield UK Technical Centre heeft onlangs Arjan van den Boom, creatief directeur en oprichter van Ironwood Motorcycles, gevraagd om een interpretatie van een ideale easy cruiser te creëren. Het specifieke custom-built model dat we hier zien, begon zijn leven als een Meteor 350 Fireball Yellow. De motorfiets heeft een Meteor Rain-laklaag gekregen van Royal Kustom Works, geïnspireerd door Star Wars. Hij heeft ook een paar zwarte vorkbeschermers, een zwart supercrossstuur, een aangepast spatbord, YSS piggyback-schokdempers en stevige Continental-banden.

Briljant vakmanschap

Het zwevende zadel in bobberstijl verbetert het uiterlijk van de motorfiets nog verder, met een diamantpatroon zadel van Miller Kustom Upholstery. De standaard uitlaat is vervangen door een aangepaste pijp en een Akrapovic-uitlaatdemper. Arjan van den: ‘Elke keer als je deze luchtgekoelde ééncilinder motor start, komt er een keelachtige grom uit de race-uitlaat, waardoor je alleen maar zin krijgt om de weg op te gaan. Missie volbracht!’ Bitwell-handvatten zitten ook op deze aangepaste RE Meteor 350, evenals bar-end spiegels. De motorfiets heeft Motogadget-knipperlichten aan de voorkant en Kellermann-lichten aan de achterkant. Het algemene ontwerp oogt uiterst badass, en de fijnere details op de brandstoftank en zijpanelen stralen briljant vakmanschap uit.

Motormaker: Arjan van den Boom, Ironwood Motorcycles

Adrian Sellers, hoofd van Royal Enfield’s Custom Program, had ook veel lof voor ‘The Starship Meteor’. Hij verklaarde dat dit ‘een belangrijke en opwindende mijlpaal is voor dit 350cc-motorplatform’. De custom-built Royal Enfield Meteor 350 van Ironwood Motorcycles is te zien zijn op de EICMA 2021 in Milaan.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen