‘Audi bezig met overname Ducati’ UPDATE

UPDATE 31-3-2012
Het lijkt nog slechts een kwestie van tijd voordat Audi Ducati heeft overgenomen. Volgens diverse betrouwbare bronnen heeft het autoconcern een bod van 750 miljoen euro uitgebracht. Ducati zou eigenlijk 1 miljard moeten opbrengen maar waarschijnlijk neemt Andrea Bonomi, de bestuursvoorzitter van huidig Ducati-eigenaar Investindustria, met iets minder ook genoegen. Meer nieuws wordt maandag of dinsdag verwacht. De kans dat de overname dan bevestigd zal worden, is meer dan vijftig procent.

UPDATE 16-3-2012
Het gaat snel. Een definitieve beslissing van Audi kan eind april al genomen worden. De overnameprijs zou volgens De Telegraaf rond de 850 miljoen euro liggen, inclusief een schuld van 800 miljoen euro. Grootaandeelhouder Investindustrial van Ducati wilde geen commentaar geven op het bericht, ook Audi gaf geen reactie.

Onlangs kondigden de eigenaren van Ducati, waaronder BS Private Equity en Hospital of Ontario Pension Plan, aan een beursgang van het merk te overwegen. Ook een verkoop werd niet uitgesloten wanneer er sprake zou zijn van een goede prijs. Dat laatste lijkt nu dus te gaan gebeuren.

BERICHT 13-3-2012
Audi heeft een exclusieve deal om als eerste het merk Ducati over te kunnen nemen, zo onthult het Britse Car Magazine aldus onze goede collega’s van Autoweek. Momenteel onderzoekt de autofabrikant uit Ingolstadt de status van het motorfietsmerk. Volgens de berichtgeving heeft Ducati rond de 200 miljoen euro aan schulden. Audi heeft tot halverwege april om een definitief bod uit te brengen en de deal al dan niet rond te maken.

Deze actie van Audi is onderdeel van het zogenoemde Project Eagle, opgezet door Ferdinand Piech, die aan het hoofd staat van de Volkswagen-groep. Om ook een speler te worden op de markt voor motorfietsen, werd eerder overwogen om nieuw leven te blazen in het inmiddels toch tot leven gekomen Horex. Ook Audi-onderdeel NSU maakte jarenlang tweewielers. Het VW-concern is echter meer geïnteresseerd in het aankopen van Ducati dan het opnieuw tot leven wekken van een oud en (dus) bij het jongere publiek onbekend merk.

Later meer.
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?