22.3 C
Nederland
zaterdag 21 mei 2022

Audi neemt Ducati over UPDATE

UPDATE 24-4-2012
Quentin Webb, columnist van persbureau Reuters, schrijft vandaag in NRC Handelsblad dat zelfs met een fors prijskaartje de deal zichzelf zou kunnen terugverdienen als Audi erin slaagt de Ducati-omzet op de opkomende markten op een hoger plan te tillen:

“De waardering van motorfietsenfabrikanten is een aparte tak van sport, die niet zo veel te maken heeft met die van grote autoproducenten. Een overnamebedrag van 875 miljoen euro lijkt aan de hoge kant in vergelijking met eerdere berichten. Ducati zou erdoor worden gewaardeerd op ruim 1,8 maal de omzet over 2011 en 9,3 maal de winst vóór belastingen. Dat is minder dan de waardering van de Amerikaanse branchegenoot Harley-Davidson, die uitkomt op 3,1 maal de omzet. Maar het is veel meer dan die van VW zelf, dat wordt verhandeld op slechts 0,3 maal de omzet en 5,5 maal de winst.” Lees meer op nrc.nl, onder andere over gedeelde motorenkennis.

UPDATE 21-4-2012
Met de overname van Ducati door Audi is er meteen een einde gekomen aan het huwelijk tussen de Italiaanse motorfietsfabrikant en AMG. Dat heeft moederconcern Mercedes-Benz laten weten. “Sinds het einde van 2010 hadden wij een succesvolle marketingsamenwerking met Ducati”, aldus het persbericht. “Maar nu is het bedrijf overgenomen door een rivaliserende autofabrikant… Dat heeft natuurlijk geleid tot het einde van een verdere samenwerking. Een overname van Ducati is nooit ons doel geweest. Onze focus ligt in het ontwikkelen en produceren van auto's.”

UPDATE 18-4-2012
Het is rond, Ducati is verkocht! Audi betaalt 860 miljoen euro om zich nu eigenaar te noemen van het Italiaanse motormerk. Meer details volgen later.

UPDATE 13-4-2012
Audi is van plan de overname van Ducati volgende week bekend te maken nadat de zogenoemde due diligence assessment (boekenonderzoek) is afgerond en er geen grote obstakels zijn aangetroffen. Dat hebben twee bronnen verklaard tegenover persbureau Reuters. De aankoop zou 18 april bekendgemaakt kunnen worden, een dag voor de aandeelhoudersvergadering van Volkswagen AG in Hamburg. Investindustrial, Ducati's grootste aandeelhouder, zou er ook mee akkoord gegaan zijn exclusief met Audi te praten. Volkswagen, Audi en Ducati willen geen commentaar geven.

Lees meer op automobielmanagement.nl

BERICHT 19-2-2012
BMW, Volkswagen en Mahindra hebben interesse in een overname van Ducati. Dat stelt de Italiaanse familie Bonomi, die via het beleggingsvehikel Investindustrial Holding, eigenaar is van de Italiaanse fabrikant. Dit opvallende nieuws meldt De Telegraaf. BMW is natuurlijk een grote motorfietsenproducent en van Ferdinand Piëch, de bestuursvoorzitter van VW, is bekend dat hij Ducati al een tijd op het oog heeft om de motorenmarkt in te stappen. Ook het Indiase Mahindra zou op de loer liggen.

Over Mercedes wordt niet gesproken. Met de tweewielers zou de Duitse autobouwer in de markt van motorfietsen kunnen stappen. Het concern heeft al een samenwerkingsverband met de Italianen. Uit onderzoek is gebleken dat veel AMG-rijders ook een Ducati in de garage hebben staan. Ducati zou 1 miljard euro moeten opbrengen, het drievoudige van wat de familie zeven jaar geleden voor de motorfabrikant betaalde. "Ducati is nu een perfect bedrijf, maar voor verdere groei is de steun van een partner van wereldklasse noodzakelijk”, stelt Andrea Bonomi, de bestuursvoorzitter van Investindustrial. "Daar gaan we dit jaar naar toe werken.”

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen