Avondklok in Casablanca genegeerd? Motorfiets gejat!

Wees als eigenaar van een dure en zware motorfiets vooral niet behulpzaam bij een ‘verkeersongeluk’ in nachtelijk Casablanca. Voor je het weet blijf je berooid achter.

Een groep criminelen in het Marokkaanse Casablanca heeft het voorzien op dure motoren. De avondklok – ingesteld om de verspreiding van corona een halt toe te roepen – komt hen daarbij prima uit. Waar de straten van Casablanca normaal wemelen van de mensen (lees: getuigen) is het nu doodstil. Ideaal om iemand van zijn motorfiets te beroven.

Messen en pistolen

Als de straten van Casablanca er donker en verlaten bij liggen gaat de bende op zoek naar slachtoffers. Ze hebben daarbij een voorkeur voor zware en dure motoren omdat die het meeste opleveren en ook in onderdelen goed zijn te verkopen. Om de dure motoren tot stilstand te brengen simuleert het dievengilde verkeersongelukken. De hulpvaardige motorrijder die daarvoor stopt weet zich een tel later omringd door vier met messen en pistolen bewapende dieven.

Misschien denk je wel: eigen schuld dikke bult. Moet je maar niet tijdens de avondklok naar buiten gaan. Maar zelfs dan moet je toegeven dat de beloning voor de hulpvaardigheid van de bestolen motorrijders wel erg zuur is.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Als kind verslond ik al de motorboekjes van mijn vader. Meer dan veertig jaar later is de liefde voor de motorfiets nog net zo groot. Natuurlijk ga ik mijn hele leven al autoloos door het leven, laat mij maar 365 dagen per jaar motor rijden. Of 565, maar dat kan niet.

Misschien vind je dit ook interessant?