13 C
Nederland
zaterdag 13 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Avondklok in Casablanca genegeerd? Motorfiets gejat!

Wees als eigenaar van een dure en zware motorfiets vooral niet behulpzaam bij een ‘verkeersongeluk’ in nachtelijk Casablanca. Voor je het weet blijf je berooid achter.

Een groep criminelen in het Marokkaanse Casablanca heeft het voorzien op dure motoren. De avondklok – ingesteld om de verspreiding van corona een halt toe te roepen – komt hen daarbij prima uit. Waar de straten van Casablanca normaal wemelen van de mensen (lees: getuigen) is het nu doodstil. Ideaal om iemand van zijn motorfiets te beroven.

Messen en pistolen

Als de straten van Casablanca er donker en verlaten bij liggen gaat de bende op zoek naar slachtoffers. Ze hebben daarbij een voorkeur voor zware en dure motoren omdat die het meeste opleveren en ook in onderdelen goed zijn te verkopen. Om de dure motoren tot stilstand te brengen simuleert het dievengilde verkeersongelukken. De hulpvaardige motorrijder die daarvoor stopt weet zich een tel later omringd door vier met messen en pistolen bewapende dieven.

Misschien denk je wel: eigen schuld dikke bult. Moet je maar niet tijdens de avondklok naar buiten gaan. Maar zelfs dan moet je toegeven dat de beloning voor de hulpvaardigheid van de bestolen motorrijders wel erg zuur is.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen