donderdag 22 februari 2024

Ballen van staal: Matt Spears neemt offroad-Hayabusa naar Hell’s Gate

Eerder brachten we je al het verhaal van enduro-rijder Matt Spears, die het een goed idee vond om van een 195 pk Suzuki Hayabusa een offroad-machine te maken. Maar gelukkig heeft Spears meer goeie ideeën: de Amerikaan neemt de ‘Busa’ mee naar de beruchte ‘Hell’s Gate’.

Matt Spears: Amerikaanse Enduro-held ontketent Suzuki Hayabusa

Spears heeft geen concessies gedaan als het gaat om prestaties. Hij heeft de motor voorzien van dikke banden met agressief profiel en een verbeterde ophanging. Helaas is de bodemvrijheid niet aangepast en ligt de motor daarom nog laag bij de grond. En met laag bedoelen we net ietsje minder dan 12 cm bij de grond laag. Daarnaast heeft hij ook extra bescherming toegevoegd om de motor te behoeden voor schade tijdens zware terreinomstandigheden.

Met zijn unieke creatie trotseert Spears extreme beklimmingen, diepe modderpoelen en verraderlijke rotsformaties op Hell’s Gate. Gelukkig heeft de rijder wel het inzicht om het parcours te verkennen met een dirtbike. De kliffen bij Moab zijn stijl en Spears krijgt morele steun van een 85-jarige dirtbike-expert, die de Hell’s Gate al decennia rijdt.

Jesse Busser
Jesse Busser
Jesse Busser werd op 27 januari 1998 geboren en had tijdens zijn vroege jeugd niet al te veel met tweewielers. Daar kwam spectaculair verandering in toen hij op zijn zestiende begon met scooterrijden. Toentertijd was de motor die hij later wilde rijden een Moto Guzzi Griso 750, maar nu is hij niet meer weg te slaan van zijn Suzuki DL-1000 V-Strom.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen