vrijdag 3 mei 2024

Triumph betreedt het cross-segment met de nieuwe TF 250-X

Triumph Motorcycles heeft officieel de TF 250-X onthuld, de eerste motorfiets in hun Cross & Enduro-gamma. Het gamma is intern ontwikkeld en gebouwd, met input van MX- en enduro-helden Ricky Carmichael en Ivan Cervantes.

De TF 250-X zal in januari 2024 deelnemen aan het Supermotocross-kampioenschap in de VS en het FIM MX2-kampioenschap. De TF 250-X heeft een compacte en lichte viertakt ééncilindermotor met een gesmede aluminium zuiger, titanium kleppen en diamantachtige koolstofcoatings met lage wrijving. Het motorblok krijgt ondersteuning van een optionele MX Tune Pro-app, waarmee rijders realtime aanpassingen kunnen maken aan mappings en toegang hebben tot motorsensoren.

Test Triumph Scrambler 1200 X & XE 2024

Het aluminium chassis van de TF 250-X bestaat uit een sterk en lichtgewicht ruggengraatframe met dubbele wieg. Het biedt een optimale balans tussen prestaties, massa en flexibiliteit. De motorfiets is uitgerust met hoogwaardige componenten zoals KYB-ophanging, Brembo-remsysteem, Pirelli Scorpion MX32-banden en Pro-Taper ACF carbonstuur. Triumph heeft ook een reeks race-accessoires ontwikkeld om de prestaties verder te verbeteren, zoals een titanium Akrapovič-uitlaatsysteem, XTrig holeshot-apparaat en Athena LC-GPA launchcontrole-module.

Vanaf het voorjaar van 2024 opent Triumph gespecialiseerde motorcross- en endurocentra in Europa, Australië en de VS. Deze centra zullen volledig opgeleid personeel hebben en bieden verkoop, onderhoud, onderdelen, kleding en race-ondersteuning. Triumph Racing zal deelnemen aan het FIM Motocross World Championship in 2024 met fabrieksondersteunde teams in samenwerking met Thierry Chizat-Suzzoni. Het team wordt geleid door teammanager Vincent Bereni en heeft ervaren technische medewerkers. Testrijder Clément Desalle is ook lid van het team.

De TF 250-X heeft een startprijs van €11.395 in de Benelux en is te bestellen bij Triumph motorcrossdealers. De levering begint in het voorjaar van 2024.

Jesse Busser
Jesse Busser
Jesse Busser werd op 27 januari 1998 geboren en had tijdens zijn vroege jeugd niet al te veel met tweewielers. Daar kwam spectaculair verandering in toen hij op zijn zestiende begon met scooterrijden. Toentertijd was de motor die hij later wilde rijden een Moto Guzzi Griso 750, maar nu is hij niet meer weg te slaan van zijn Suzuki DL-1000 V-Strom.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen