BamboeBike

Panda’s eten het liefst de hele dag, maar bij Meep (Modular Energy Efficient Portage, maar vergeet dat toch vooral) gebruiken ze het als materiaal voor kuipdelen: bamboe. Het Filipijnse bedrijf beseft dat het spul als onkruid gedijt in de tropen en daarom het perfecte bouwmateriaal is. Deze ‘Green Falcon’ (vergeet dat eigenllijk ook maar zo snel mogelijk) is dan ook eerder een inspiratiebron om lokale middelen, materialen en bronnen te gebruiken dan een motorfiets.

Oude GPZ als basis
Zoveel motorfiets is het eerlijk gezegd ook niet echt. Onder het zeven kilo wegende bamboe-kleedje schuilt een elektrische motorfiets die maximaal 95 km/h rijdt. Hij houdt dat ook slechts vijftig kilometer vol, voordat de batterij leeg is. De basis van de Green Falcon had in een ver verleden ook al groen bloed door de aderen stromen. Als we ons niet heel sterk vergissen, vormt een oude Kawasaki GPZ600R de basis. Had dat nou geen bamboeframe kunnen zijn?

Veelzijdig onkruid
Bamboe klinkt exotisch, maar in Zuidoos Azië is het niets anders dan onkruid. Extreem handig, veelzijdig en sterk onkruid. De kuipdelen van deze motor wegen net iets meer dan exemplaren van carbon. De regering van de Filipijnen wil in 2020 tien miljoen hectare met bamboe beplanten. Daarvan kun je heel veel motoren bouwen. Al moet je wel drie jaar geduld hebben voordat het spul uitgegroeid is. Pas dan kun je jouw motorfiets bij elkaar tuinieren.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.