maandag 15 juli 2024

Beëindig verhoging MRB op motoren

De KNMV heeft bij de Vaste Kamercommissie voor Financiën, naar aanleiding van de onlangs gepubliceerde 'Autobrief' van staatssecretaris Frans Weekers (foto) verzocht om de verhoging van de MRB voor motoren te beëindigen.

Deze verhoging van de Motorrijtuigenbelasting voor motoren is in 2010 aangenomen als gevolg van het plan dat motoren vrijgesteld zouden worden van de vermeende kilometerheffing. Nu de invoering van het ‘betalen per kilometer’ voorlopig niet aan de orde is, is de grond voor de verhoging van de MRB op motoren ook weggevallen.

De eerstvolgende mogelijkheid om de verhoging ongedaan te maken is pas het belastingjaar 2014. Maar toch… Het verzoek vanuit de KNMV zal worden meegenomen bij het debat dat staatssecretaris Weekers met de Kamercommissie heeft over zijn belastingbrief op donderdag 30 juni aanstaande. Wij houden het nauwlettend in de gaten!

Foto: ANP
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen