Beëindig verhoging MRB op motoren

De KNMV heeft bij de Vaste Kamercommissie voor Financiën, naar aanleiding van de onlangs gepubliceerde 'Autobrief' van staatssecretaris Frans Weekers (foto) verzocht om de verhoging van de MRB voor motoren te beëindigen.

Deze verhoging van de Motorrijtuigenbelasting voor motoren is in 2010 aangenomen als gevolg van het plan dat motoren vrijgesteld zouden worden van de vermeende kilometerheffing. Nu de invoering van het ‘betalen per kilometer’ voorlopig niet aan de orde is, is de grond voor de verhoging van de MRB op motoren ook weggevallen.

De eerstvolgende mogelijkheid om de verhoging ongedaan te maken is pas het belastingjaar 2014. Maar toch… Het verzoek vanuit de KNMV zal worden meegenomen bij het debat dat staatssecretaris Weekers met de Kamercommissie heeft over zijn belastingbrief op donderdag 30 juni aanstaande. Wij houden het nauwlettend in de gaten!

Foto: ANP
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.