Tekort in begroting? Meer boetes!

Mede door de stakingsacties van de politie voor een betere cao zijn er minder verkeersboetes uitgedeeld. Het ministerie van Veiligheid en Justitie ziet dit als een begrotingstekort. Nu is door hen bedacht dit tekort te dichten door per jaar 20 miljoen euro extra aan boetes uit te schrijven. Een meerderheid van de Tweede Kamer is tegen dit plan. De PVDA diende er een motie tegen in. 

Extra flitspalen, meer verkeersagenten en trajectcontroles op provinciale wegen. Dat ziet het ministerie als een goede manier op het tekort terug te dringen. “Deze maatregelen zullen de komende jaren effect hebben op het terugbrengen van het meerjarige tekort.” De staking is volgens het ministerie slecht één ‘oorzaak’ van minder verkeersboetes, zo schrijf EenVandaag. Het ministerie noemt ook het ‘nalevingsgedrag van weggebruikers’ als oorzaak. Bekijk het in onderstaande video op 18min55.

 

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.