vrijdag 3 februari 2023

Tekort in begroting? Meer boetes!

Mede door de stakingsacties van de politie voor een betere cao zijn er minder verkeersboetes uitgedeeld. Het ministerie van Veiligheid en Justitie ziet dit als een begrotingstekort. Nu is door hen bedacht dit tekort te dichten door per jaar 20 miljoen euro extra aan boetes uit te schrijven. Een meerderheid van de Tweede Kamer is tegen dit plan. De PVDA diende er een motie tegen in. 

Extra flitspalen, meer verkeersagenten en trajectcontroles op provinciale wegen. Dat ziet het ministerie als een goede manier op het tekort terug te dringen. “Deze maatregelen zullen de komende jaren effect hebben op het terugbrengen van het meerjarige tekort.” De staking is volgens het ministerie slecht één ‘oorzaak’ van minder verkeersboetes, zo schrijf EenVandaag. Het ministerie noemt ook het ‘nalevingsgedrag van weggebruikers’ als oorzaak. Bekijk het in onderstaande video op 18min55.

 

Foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen