dinsdag 6 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Belgen zijn slechte wegen spuugzat

Zaterdag 24 september 2011. Dan gaat de protestmars ‘Stop Slechte Wegen!’ door waarmee de staat van het Belgische wegennet zal worden aangekaart. Dit melden onze Vlaamse vrienden van demotorsite.be. Deze week is er overleg geweest met de lokale ordediensten en zijn de volgende afspraken gemaakt.

Vanaf 12.00 uur is het verzamelen op de parking 7B van Flanders Expo in Gent. Om 14u wordt er in colonne en onder begeleiding vertrokken naar de Langerbruggekaai in diezelfde Belgische plaats. Aangekomen zullen er toespraken worden gehouden. Na de toespraken wordt de protestmars ontbonden en worden de motorrijders door de politie begeleid naar de R4 (ring) vanwaar ieder voor zich zijn terugreis kan aanvatten.

De Langerbruggekaai is niet zomaar gekozen want deze weg staat bekend als levensgevaarlijk. Eén van de dodelijke slachtoffers was de motorjournalist Ruben Van Den Bossche. En één van de zwaargewonden is de 21-jarige Lorenzo Millecaen, die toen hij daar samen met zijn vader reed onderuit ging en tegen de vangrails kwam.

In zijn kwaadheid besloot Marc Millecaen een protestmars te organiseren, een initiatief waar alle Vlaamse motorbladen zich gezamenlijk achter schaarden en dat navolging kreeg bij duizenden motorrijders en sympathisanten.

De petitie is nog steeds te ondertekenen via www.demotorsite.be/petitie.php. Alle handtekeningen zullen eind oktober worden overhandigd aan minister Hilde Crevits van Mobiliteit en Openbare Werken.

Omdat de organisatie graag een beeld wil krijgen van hoeveel motorrijders/sympathisanten aanwezig zullen zijn, vragen ze om iedereen met de duidelijke intentie aanwezig te zijn, dit te bevestigen via Facebook (www.facebook.com/event.php?eid=206123959448834).

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen