maandag 4 december 2023

Transanatolia 2011 Rally in de startblokken

Na het succes van de 2010-editie staat er nu een grotere, professionelere en vooral zwaardere 2011-versie van de TransAnatalia Rally in Turkije op het programma, voor een groter aantal deelnemers uit meer landen. De meeste deelnemers komen nog steeds uit Nederland, maar het aantal Turken, Engelsen, Belgen is ook groot. Verder zijn er nog deelnemers uit minder voor de hand liggende landen als Ierland en Argentinië. Daarmee verdubbelt het aantal starters in deze rally voor motoren, auto’s en quads zich bijna en bewijst de Transanatolia zich als vaste waarde op de rallykalender.

Op de informatieavond afgelopen woensdag was gelijk al duidelijk dat het voor veel deelnemers een onvergetelijk ervaring zal worden. Opgewarmd door de schitterende videobeelden van vorig jaar kreeg iedereen nog een aantal zeer bruikbare tips van organisator Marcel Vermeij en zevenvoudig Dakar-finisher Henk Knuiman. Knuiman is naast deelnemer ook adviseur van de organisatie, zijn enorme ervaring komt dan ook niet alleen hemzelf maar ook de organisatie en zijn mede-deelnemers van pas. Een dag later zou Knuiman zijn sleutelbeen breken, maar na een operatie laat hij nu weten dat hij alsnog mee zal gaan met de rally.

Organisator Marcel Vermeij: “Na vorig jaar was iedereen echt waanzinnig positief over het schitterende landschap van Turkije. Doordat we de lat flink hoger gelegd hebben staat de rally nu als een huis. De rally word zwaarder, met langere etappes, meer kilometers en meer bivaks. Doordat er nu bijna 50 motoren, 16 auto’s en 3 quads meedoen, wordt de scheiding tussen de toprijders als Knuiman en Kemal Merkit, de winnaar van vorig jaar, en de rest ook groter.” 

“We hebben een officiële wedstrijdstatus van de Nationale auto- en motorsportbonden en het Turkse ministerie van Tourisme, we voldoen dan ook aan alle eisen die aan een sportevenement op topniveau worden gesteld. Daarnaast gaat de Turkse TV-persoonlijkheid Cemil Islikci meedoen, hij zal met een complete crew ervoor zorgen dat we op de ook in Nederland veel bekeken zender TRT (in veel digitale kabelpakketten) te zien zullen zijn. Verder zorgt een professioneel team van journalisten, fotografen en cameraploegen ervoor dat we goed te volgen zijn.”

“We starten dit jaar in Antalya op het strand, de gemeente daar is zo enthousiast dat ze ons een soort showstart aanbieden, het evenement heeft vorig jaar dan ook flinke indruk gemaakt. We eindigen in Alanya, ook al zo’n locatie die door het massatoerisme zeer goedkoop met het vliegtuig te bereiken is. Maar wees niet bang hoor, dat toeristische is er na een half uurtje rijden al vanaf. Het leuke van zowel Antalya als Alanya is namelijk dat 30 kilometer buiten de stad het gebied direct heel veel mooier en stiller wordt, tijdens de rally zien we soms een hele dag helemaal niemand, zo immens groot is en woest is het achterland hier. “

De rally is te volgen via www.transanatolia.com.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image