zondag 2 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

België snapt het wel

De lol van motorrijden in Nederland is soms ver te zoeken. Gelukkig geven wij niet zomaar op en gaan vrolijk door met onze schitterende en vooral niet inruilbare hobby. Maar toch knaagt het als je hoort hoe anders onze Zuiderburen omgaan met ‘motards’. Volgens verkeerspro.nl heeft de regering van Vlaanderen liefst 125.000 euro beschikbaar gesteld om motorrijders gratis, wij herhalen gratis, hun rijvaardigheid te laten testen. Dit alles op initiatief van de Vlaamse MAG, die eerder al zeer actief actie voerde tegen de mogelijk aanstaande APK-plicht.

Minister Hilde Crevits: “Motorrijders zijn een kwetsbare groep in het verkeer. Met deze gratis educatieve screenings motiveren we de motorrijders om op geregelde tijdstippen hun rijvaardigheid op te frissen. De ervaring leert dat dit geen overbodige luxe is”, aldus de minister. Dit jaar deden al zo’n kleine 2.000 Vlaamse motorrijders zo’n cursus. Volgend jaar loopt dit aantal op naar net geen 3.000. Oké, een cursus is misschien ook niet alles maar het gaat ons vooral om de gedachtegang erachter. Die is namelijk eindelijk een keertje positief. Hulde!

Foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen