zaterdag 1 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Honda richt zich op jeugd

Honda heeft volgend jaar liefst twee opleidingsklassen. Eentje gericht op asfalt en eentje op zand. Beide klassen hebben echter gemeen dat ze een mooie springplank kunnen zijn naar een hopelijk succesvolle motorsportcarrière.

Het Honda 150 European Championship is een crossklasse voor rijders van 11 tot 14 jaar oud. Wedstrijden vinden plaats tijdens de MX1 en MX2 Grand Prix’, deelname kost 9.950 euro, exclusief BTW. Talenten krijgen voor dit geld een geprepareerde Honda CRF150R, die ze aan het eind van het seizoen mogen houden. Bij de prijs inbegrepen zijn verder banden, onderhoud, brandstof, smeermiddelen, een coachingsprogramma en racemanagement. De kampioen mag, als hij/zij voldoet aan het reglement, een cross meerijden in het Honda-team voor het EMX250-kampioenschap in 2014. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.honda150championship.com/register.

Honda is in 2013 ook partner van de European Junior Cup. Deze klasse is voor wegracers in de leeftijd 14 tot 19 jaar. Zij rijden op Honda’s net gepresenteerde CBR500R. Wedstrijden voor deze klasse vinden plaats tijdens het WK Superbike. Deelname aan een seizoen kost 19.950 euro, exclusief BTW. De deelnemers aan de European Junior Cup krijgen eveneens een geprepareerde Honda tot hun beschikking die zij na het seizoen ook mogen houden. Op de Honda-motor is zelfs genoeg ruimte voor eigen sponsors.

Banden, onderhoud, brandstof, smeermiddelen en een racemanagement zijn bij de prijs inbegrepen. Daarnaast is er voorafgaand een trainingskamp in Spanje. De winnaar van de European Junior Cup mag in 2014 in een Honda-team een wedstrijd deelnemen van het Europees Superstock 600-kampioenschap. Michael van der Mark heeft in die laatst genoemde klasse dit jaar laten zien wat het kan doen met je carrière… De inschrijving loopt via www.hondaproracing.com/europeanjuniorcup/register.

De European Junior Cup is de afgelopen jaren georganiseerd door Racedays Promotions. Honda is met deze partij overeengekomen dat het technisch partner van het kampioenschap wordt. Racedays Promotions organiseert namens de fabrikant eveneens het Honda 150 European Championship.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen